2019-04-04
本人十分钟意德国野,特别系佢既文化。而文化中最紧要既一部分系咩?绝对系美食😋今次我喺一个星期五晚上,同朋友打算黎个Happy Friday🤣Happy Friday最紧要系啲咩?梗系酒精同美食!所以就黎左Das Bier,准备食个大餐🍺一坐低,梗系二话不说黎杯啤酒啤一啤佢先啦!呢到啲啤酒有好多brand拣,我就拣左Erdinger既白啤!饮完条气都gur啲😀再黎就系我最钟意既德国肠!佢每个款式口味都唔同,我就最钟意辣肠啦!配搭既酸菜都好解腻好正👍🏼因为惊唔够饱,仲嗌左个香草烟三文鱼意粉同烧春鸡。烟三文鱼意粉对我呢个三文鱼控黎讲真系唔错!最唔话得系烧春鸡,旧旧个皮都焗到卜卜脆,调味又唔会过咸,正!饮下啤酒食下野倾下心事,一个愉快既星期五晚上又咻一声过左了♥️