2016-04-17
呢一日爱丽丝同朋友🌻去左CHOO CHOO呢间以火车为主题既餐厅食西餐🚂 一入到泥就觉得成个环境好清静,令人舒服,而且装潢十分特别,餐厅内既两侧有四部电视营幕,重覆播住一啲风景片段,餐厅𥚃既客人就好似搭谨火车咁,墙上亦有架,摆住一啲怀旧既英国行李箱,好有Feel亦都好有创意😍😁👏🏼👍🏻我地叫左黑松露蚬肉珍珠糙米饭同慢煮三文鱼柳配法式芥末酱Share食😁 前者卖相吸引,成道菜有好多颜色,个饭系一饼,好得意😂 蚬肉都好大只,好新鲜,有咸咸既海水味。至于糙米饭,口感偏硬,粒粒分明,同普通既白饭唔同,不过糙米相对式就健康啲🙈 至于三文鱼柳,肉质较淋而且湿润,可能系慢煮既关系,同平时食既口感唔同。但皮煎得好香脆,用叉拮落去时,会听到脆皮清脆既声音😂 两道菜味道都好出色,卖相都好令😁👏🏼另外想介绍既系两杯叫Energizer既灯泡饮品💡朋友🌻叫既系Mango Banana,有芒果酸酸既味道,🌻就觉得两种生果唔太夹😳 至于爱丽丝既Mix Berry,有浓既士多啤梨香,味道偏酸,饮品中会饮到一粒粒果籽,即系杯野真系新鲜榨出泥😋🍓 而且特别既系个灯泡杯💡相信都呃到唔少Like😂压轴既系甜品😍 呢个$98
压轴既系甜品😍 呢个$98既甜品叫L.J.K,系以芝士同Berry为主既Dessert😍🧀🍓 先睇个卖相已经够哂Wow😍 好令,感觉好优雅,摆设得好有心思😍 先系个Frozen Cheese Ball,外层系硬硬既芝士,入面包住既系会流心既Raspberry Soda,令芝士食落去冇咁单调,有多个味道,而且Soda有气,令成个Cheeseball食落去既感觉好丰富。而系Cheeseball下面既系Mix Berry Curd,系好似啫喱布丁咁既,味道带Berry既酸🍓 而旁边亦有一粒粒既Honey Comb做点缀,其实好似某饼店蛋糕既焦糖脆脆🙈 虽然食落不啲痴牙😂 但真系一个好出色既甜品!唔怪得个个去CHOO CHOO都要帮衬呢个代表作啦😁👏🏼