2021-03-05
好钟意去hea 游中环,因为不久又会有新发现,最近又发现利园东街又多一成员Toasted Deli 主打沙律、三文治等轻食,同时亦有酒卖,出品吾错可以表扬下。虽然以外卖为主,但亦都有小量座位供堂食,而且可以坐得几舒服添。我地点左两个sandwich set 包汽水或汤。是日例汤「清菜汤」清汤底,加上生菜和蘑菇片,一滴油都冇,味道真系好清,有啲吾习惯添。Sandwich 可以拣自己钟意嘅面包面包㗎。我就拣左 light 小小嘅Smoked salmon $90 送到过嚟时先知原来制作好认真,包即点烘,暖手的包身好吸引呢。急不及待一口咬下去,个包烘得相信香脆,馅料相当丰富,有烟三文鱼、蕃茄片、青菜、红洋葱、美奶滋酱、蜜糖介末等。酱汁味道丰富,令整体生色不少。朋友嘅 NY smoked beef $90配料比烟三文鱼包丰富得多,有cheddar cheese, 蕃茄片、西生菜、洋葱、美奶滋酱及介末等。烧牛腩肉份量超多,牛腩保留了小许脂肪,口感柔软,肉嫩多汁 ,肉汁多到一边吃一边流,馅料又丰富,真心超好味 !
主打沙律、三文治等轻食,同时亦有酒卖,出品吾错可以表扬下。
我地点左两个sandwich set 包汽水或汤。
是日例汤
Sandwich 可以拣自己钟意嘅面包面包㗎。
我就拣左 light 小小嘅
Smoked salmon $90
酱汁味道丰富,令整体生色不少。
朋友嘅 NY smoked beef $90