招聘中
最高可达 $21,000
月薪 (面议)
最高可达 $17,000
月薪
更多好工 (5)
餐厅: Délifrance (環球大廈)
资讯:

2024-01-20 507 浏览
今日一行三两好朋友,坐低嚟Delifrance度,食返场唔花巧但又暖笠笠嘅晚餐嘅。我地一齐share咗好几款经典好食嘢,开胃汤我地试咗个芝士蕃茄忌廉汤,真系有种浓郁至极嘅蕃茄味道,忌廉仲足足喺汤头上浮住,百搭啲嘅法包,抢墟!🍅咬一啖脆脆嘅白汁火腿粟米三文治,火腿粒粒分明,加埋粟米嘅甜,我饮口茶,完美!真系好有层次,仲温暖我只心小小咁,唔讲则啲,佢收拾番个下午嘅疲累感。嚟到重头戏,头版头!我哋叫咗烟三文鱼卡邦尼,啲意粉啱啱好,弹牙得黎唔烂,好似烟三文鱼味道入面嘅咸味同埋白汁嘅融合,食落意犹未尽。肉酱千层面呢,厚厚肉酱层次分明,满满嘅番茄同肉汁,食落感觉好丰富!旁边𠮶薯蓉又香又滑,融合埋啲芝士粉,系呢个寒冷冬日里嘅一大慰藉。今次食完,真系要赞下,虽然唔系啲好高级嘅餐厅,不过几个伙伴坐一坐,食个简单温馨嘅晚餐,都算系完美嘅小确幸啦!💖🍲🍴