2018-05-23 295 浏览
生日男朋友带左我黎呢间atum dessert。 ATUM 系以创新嘅西式甜品做主打,除左好食之外~每样甜品仲好靓,好似一件艺术品咁。间店铺唔系好大,大约容纳到10几人左右,如果要黎嘅开饭友,记住记住订位,如果唔系好易摸门钉架啦!一坐低,店员就拎左menu 比我地,仲有杯welcome drink ,清清喉咙,好refreshing。我地叫左个席前甜品,然后甜品师就问我地有无特别野想写落个甜品度,我生日紧系要写happy birthday 啦。甜品师傅会即席系我地面前画画,佢每用一种材料都会同我地讲解,例如用左咩酱、咩果冻、生果干、脆米、抹茶麻糬、朱古力脆片等,仲叫我同男朋友试下画添!不过我地都无咩艺术细胞,画左2下都系交返比专业人士😛。完成左幅画,甜品师傅仲用液态氮整左个ATUM 好出色嘅分子雪糕。一路整一路有烟出黎,睇到我地哗哗声🤣。个甜品唔单止玩得、食得仲睇得,钟意食甜品嘅一定要试呀!

甜品唔单止玩得、食得仲睇得,钟意食甜品嘅一定要试呀!