2010-04-19
本身自己唔系咁好甜食ge人~但就好like望住d蛋糕点解可以整得咁靓~好似d艺术品咁~自己平时返工见住d客always都黎买佢o地食~心谂"佢o地真系咁好食咩"~早个排~系mami+我个fd都生日~so我就决定系自己公司其下ge cake shop买d靓靓蛋糕俾佢o地~顺便买埋自己想食好耐ge蛋糕~咁我就买o左以下4款蛋糕~抹茶红豆忌廉卷蛋~li个妹妹拣o左黎食~佢话食落口个抹茶味唔会抢晒蛋糕应有ge蛋味~忌廉入口即溶~可惜内里配的红豆不多~可惜~整体上是好食的~苹果杏仁蛋糕酥皮层,玉桂苹果,吉士,法式朱古力无花果蛋糕,杏仁蛋糕这是我期待已久ge其中一款蛋糕~皆因我好喜欢吃有苹果ge甜品~亦都好开心ge系li款cake冇令我失望~薄薄ge酥皮~够松化~玉桂跟苹果永远都是最佳partner~苹果依然爽口~而且果肉大小差不多,不会相差很大~吉士不多~最突出莫过于系朱古力无花果蛋糕li part~2者 mix埋出其地系好~如果有小朋友唔like食新鲜ge无花果(好似我咁)ge话~li个系好ge选择~最底个层系杏仁蛋糕~但由于对上个层ge口感太丰富啦~so li层变得失色了不少~but 我依然
但就好like望住d蛋糕点解可以整得咁靓~好似d艺术品咁~
自己平时返工见住d客always都黎买佢o地食~
心谂"佢o地真系咁好食咩"~
早个排~系mami+我个fd都生日~
顺便买埋自己想食好耐ge蛋糕~
咁我就买o左以下4款蛋糕~
抹茶红豆忌廉卷蛋~
li个妹妹拣o左黎食~
佢话食落口个抹茶味唔会抢晒蛋糕应有ge蛋味~
忌廉入口即溶~可惜内里配的红豆不多~可惜~
整体上是好食的~
苹果杏仁蛋糕
酥皮层,玉桂苹果,吉士,法式朱古力无花果蛋糕,杏仁蛋糕
这是我期待已久ge其中一款蛋糕~
皆因我好喜欢吃有苹果ge甜品~
亦都好开心ge系li款cake冇令我失望~
薄薄ge酥皮~够松化~
玉桂跟苹果永远都是最佳partner~
苹果依然爽口~而且果肉大小差不多,不会相差很大~
吉士不多~最突出莫过于系朱古力无花果蛋糕li part~
ge话~li个系好ge选择~
最底个层系杏仁蛋糕~但由于对上个层ge口感太丰富啦~
so li层变得失色了不少~
but 我依然最爱li个~
浓朱古力热情果慕丝蛋糕
我家最不喜欢li个~可能外内ge味道对比太极端了~
mami跟妹妹唔系咁like li个~
但我觉得整体食左之后~唔会觉得好甜~~仲有少少回甘ge感觉~
外层浓浓ge朱古力酱>朱古力蛋糕>热情果慕丝~
不好甜食的人士~li个系good choice~
仲有送俾朋友仔个件:
士多啤梨挞
li个我就问我个fd ge~
佢话酸酸甜甜ge口味~再加上个蛋糕好有牛油香味~
好好食啵~^^