2012-06-22
基本上我跟丈夫一星期都有至少3-4晚食印度菜, 加上丈夫曾開設印度餐廳, 固然他對印度菜有一定的要求。你話地點佢就比較格攝, 但原來佢有專車服務, 可以由地鐵站載你到餐廳, 連走果陣老闆都話不如車我地出番去小食/前菜:首先, 我地先叫左小食 masala papad, 我地去每一間餐廳都必叫既小食之後再叫左aloo tikki chaat, 口感幾soft , 再配d yoghurt 好好味幾特別我同老公猶疑應該叫paneer pakoras 印度炸芝士好丫定 paneer tikka 串燒芝士好老公話paneer tikka 唔係間間餐廳都有, 而且我地係屋企都好難整到, 所以就order啦!好好好好味呀!!! 印度芝士唔會好膩,雖然得4舊 $78 !!! 如果唔係怕食太多飽左食唔到主菜, 我一定會再order!!主菜:shahi paneer 芝士咖哩雖然同我地本身expect既shahi paneer 有d差別, 幾creamy 少少甜甜地, 但都幾好味!murgh masala 瑪沙拉雞呢個我老公係咁讚好好味! "different taste!! but good taste
小食/前菜:
shahi paneer 芝士咖哩
呢個我老公係咁讚好好味! "different taste!! but good taste!!!"
的確又真係好味呀! 料好足! 好香! 如果再辣d就仲正!
kesar pista badam kulfi 印度雪糕
其實本身我仲想叫 kear pista kheer 印度米布丁,但就今日冇得order, 呢2個都一定要試下!!
印度雪糕有濃郁的奶味, 唔會好甜, 口感就唔會好似普通雪糕好soft,
對於我唔太鍾意食雪糕既, 呢個好岩我 !!