2006-01-25
同几个同事一齐食lunch,呢度系半自助餐形式,即除了主菜外,其他(汤,沙律,头盘,甜品,生果)自助任取。先讲主菜,六拣一,其中有分西式同泰式,我要左火腿什菌长通粉忌廉汁,个汁好香好有忌廉味,什菌又唔少,火腿切成细细粒,好易入口,至于通粉,唔会煮得太硬,加埋青豆同洋粒,都几岩我口味,但系整个dish既精绪都系在于个汁,佢令成个粉生色不少!另有同事叫左炸海鲜,一碟有炸鱼炸虾炸乜炸物,然后旁边放些酱俾你自己点,好似仲有个薯仔咁上下,真系见到都觉热气!另一同事要式肉炒河,其实只系罗汉斋少河加肉!所谓泰式,可能就系佢个碟同我地既唔同,有些泰式花纹咁啰!呵呵!汤有两款,两款都正,我饮粟米海鲜,好足料㖞,够浓够味道!餐包系小法包,外脆内软.沙律可以推介两款,一款系泰式柚子沙律,个汁好得意,啡红色,好似好丑样,但系食落酸酸地,几特别!另一款系蟹籽沙律,本来呢系沙律唔特别,而且名不副实,多多蟹柳才才蟹籽,但最值得试竟然系点缀既芒果,真系好少食到咁甜咁有芒味既芒果肉架!食过番寻味呀!轮到甜品,真心讲,我觉得佢既tiramisu唔系太得啰!朱古力粉好多好厚,一大层咁,所以朱古力味完全抢晒,芝士无乜芝士味,
轮到甜品,真心讲,我觉得佢既tiramisu唔系太得啰!朱古力粉好多好厚,一大层咁,所以朱古力味完全抢晒,芝士无乜芝士味,似cream多些,而lady fingers又不太足咁…反而面包布甸劲好味,又香又滑,个面仲有少少脆,令人食完都想再食!仲有朱古力慕丝都特别,因为系用匙羹载住,味道就一般,雪糕有四款,似普通雀巢雪糕,唔特别,果挞又系好普通之作,其他蛋糕同喱就无试了!
除左食物之外,呢度环境气氛十分好,坐得舒适,又有自然光,令人感到好优悠!
服务方面,本来都ok,但系唔知点解主菜太迟上,我地饮晒汤食晒头盘都仲要等!呢方面要改善一下喇!