2012-11-10 337 浏览
Al Pasha 系HK 少有既新疆菜餐厅, 除大漠同Ba Yi 之外, 其他系HK 既新疆店都系拉面居多.系HK , 有Belly dance 睇又大少少既餐厅同样唔多, 我去过既有 MERHABA 同 HABIBI.同friends celebrate 生日, 有belly dance 睇当然好啦!!! 我好钟意Al Pasha 既 interior design, 一向对有中东style既decoration 我都特别有兴趣. 记得之前去Turkey 出trip, 有好多 手工signature ornaments都好靓, 特别系水烟bottle. 依度同MERHABA 唔同, 唔多见有 水烟. 始终新疆同土耳其菜都有分别.不过, 整体 Design 都好靓.Al Pasha 既 Menu都系肉类为主, 差不多所有肉类都有, 鸡, 牛, 猪, 羊就一定, 另外仲有兔仔肉, 马肉, 舵鸟肉, (好似有鹿肉) etc.我地全部肉都有order , 但我始终食唔落 兔仔肉同 马肉...其实食物味道OK, 不过新疆菜烹调方法始终比较浓味, 加上多以烤既方法局多. 食得太多肉, 难免有d

不过, 整体 Design 都好靓.

其实食物味道OK, 不过新疆菜烹调方法始终比较浓味, 加上多以烤既方法局多. 食得太多肉, 难免有d heavy.
另外值得一提, 就系依度有即叫即系你面前煮既 Turkish Coffee. Waitress用咗成15 mins 系人客面前煮coffee, 但柸coffee 只系around$40. 睇佢表演都抵啊 ^^

当晚, 有太多人celebrate birthday. 播生日歌, waiter 拎 Bday cake 出黎, belly dancer 同生日既客人影相既场面出现好几次, 真系有D 闷. (LOLs)

不过气氛同环境的确几好!
庆祝纪念
生日