2007-09-02
昨晚同bf去左盛八日式烧肉店吃野,由于我地冇booking所以要等..过左5分钟左右我们就可以入座了,不过竟然要坐bra台,有点不愿意..但最后都坐左...坐低,个waitress 就即刻递斗两杯热茶还说小心热...过了一阵..我们睇左menu但都唔知吃咩好于是叫waitress 过是介绍下有咩好吃..区就好好笑容咁问我地之前有冇来吃过?我说冇..之后区可能做左唔系好耐所以区要打开menu介绍我地可以吃边d边d先..之后再吃边d..最后区介绍我们一定要试下厚切牛胸腹,..也可以试下厚切牛舌,之后点左几样同一个沙律..最后个waitress 问我地需唔需要叫杯野饮下?沙律有少少wasabi味..不错..,至于果个牛胸腹真的好好味..入口即溶,有点似吃棉花糖的feel,厚切牛舌都几好..吃落去几爽口..最后我bf叫左支麒麟啤,饮完个waitress 又问我地需唔需要要多支..呵呵...最后我地饮左3支..吃完又问我地需唔需要叫一些甜品,我们说不用了.(因为真的太饱了)总括来说d野食都几好..价钱算ok,下次一定会再来的..