2011-05-27 22 浏览
果日黎到铜锣湾, 可能因为近节日(农历新年), 所以去到边间都要等好耐位. RICE PAPER都唔例外, 系门口出面, 叫你等, 一等等左25分钟左右 (以前好少要等咁耐).(我会得闲到影佢度门, 应该都真系等得好耐下.) 只门有通花全白色, 好靓! 我真系好钟意. 门下面有D绿色植物, 望落去, 好有外国FEEL.偷偷地行入去少少, 见到个白色既柜, 唔敢行埋去影, 不过应该系放野食既? (其实另一面有D好有特色既枱, 好想影比大家睇, 不过岩岩有人坐左系度, 唔想影到人地, 所以无影到)再入去D, 有个酒柜, 唔知D酒樽有冇酒? 不过, 好靓好整齐咁摆哂系个柜度, 睇到都觉得正.果度有好正既SEAVIEW, 可惜果日唔系坐得近窗, 所以影依张相, 我已经尽哂力, 想比大家睇到个对面海既灯饰. 真系好靓, 岩岩对正D灯饰.叫左2杯野饮, 佢地最早黎, 一杯系我个朋友叫既, 唔知D味点, 不过应该同其他出面既差唔多?我饮果杯好似有薄荷, 几清凉. (次次黎我都叫另一杯有朶紫花系入面既DRINK, 果杯甜多DD, 几好味架, 不过, 我近黎唔知点解钟意D薄荷味既野, 所以先叫左依杯)我
Rice Paper - Entrance
Rice Paper - Gate?
Rice Paper - Fridge?
Rice Paper - Wine bottles
Rice Paper - Seaview

Rice Paper - Drinks 02
Rice Paper - Drinks 01

我地叫左个牛肉餐, 有好多野食, 样样都系牛.
Rice Paper - Beef
依碟就有4款牛既野食系度: 牛肉球 同其余3样牛肉条既食法. 有一样有DD辣. 调味几好味. 不过, 有D牛肉好难赵, 我要吐番出黎.
Rice Paper - Mushroom
D MUSHROOM正呀! 好入味, 好滑, 好正! MUSHROOM下面仲有D菜, 果D菜要亲住MUSHROOM同D汁一齐食先好味, 唔系就有D草味.
Rice Paper - Hot pot
D生牛肉下面有D粉, 我地"绿"左牛肉先, D汤好好味呀, 我同我个朋友都饮完一碗又一碗. 而且, 天寒地冻, 坐左系度咁耐, 个身又冻番, 饮碗热辣辣既浓汤, 好暖胃.
Rice Paper - Congee
佢个餐仲包牛肉CONGEE, 棉棉地既CONGEE上面有D虾干, 口感好丰富, 又好味!
Rice Paper - Desserts
仲有个甜品都好正. 佢系雪糕上面加粒糖之类既野下面又加个布丁之类既野, D香味好特别TIM.

好饱, 食依个餐2个人真系可以食得好饱..
Rice Paper - Desserts
Rice Paper - Congee
Rice Paper - Hot pot
Rice Paper - Mushroom
Rice Paper - Beef
Rice Paper - Drinks 01
Rice Paper - Drinks 02
Rice Paper - Seaview
Rice Paper - Wine bottles
Rice Paper - Fridge?
Rice Paper - Gate?
Rice Paper - Entrance
  • 海景