2020-10-03
🇭🇰来佬餐馆·来佬餐馆之前10周年优惠$10可以嗌佢地最signature既小食 我地就终于去左啦 我之前都想食佢地个鸡翼架啦 但系$88五只真系有D贵 依家有呢个优惠就开心好多😏😏同埋佢依家有D怀旧小食免费比你攞 超多细个回忆🥰·阳光焗黑毛猪扒饭$158佢散叫其实价钱都几贵 呢个晚市套餐就相对抵食D啦 有个前菜 一个汤 主菜 同埋野饮😏😏个沙律就正常水准啦 反而系个龙虾汤超级出色 系真系好重龙虾味 而且都几多虾肉 我地仲+$18要个酥皮 佢个酥皮好酥脆 咁样点个汤真系好正🤤个饭就一般D 佢个汁系浓郁既 而且个猪扒口感都几好 但系个饭好似无点炒过咁 所以失色少少 我男朋友话佢个海南鸡饭出色D🥺·法式香草焗田螺$48呢个原价$88架 跟餐就可以差唔多平一半食到🤩佢个田螺都ok既 但系佢下面个薯蓉系真系就咁得薯仔 唔系好creamy 而且佢呢个摆盘D田螺汁无流到落D薯蓉度 所以食落层次差咁D咁🤭🤭·来佬汁鸡翼$10(原价$88) 佢D鸡翼都几大只 而且都几入味 佢个调味系有少少甘甘地既aftertaste咁 几特别😎不过我地觉得佢个鸡翼可以热D姐 见到佢用焗盘上我地仲以为会超热辣辣 但系其
阳光焗黑毛猪扒饭$158
法式香草焗田螺$48
来佬汁鸡翼$10(原价$88)
佢D鸡翼都几大只 而且都几入味 佢个调味系有少少甘甘地既aftertaste咁 几特别😎不过我地觉得佢个鸡翼可以热D姐 见到佢用焗盘上我地仲以为会超热辣辣 但系其实只系暖 热辣辣应该会好味D😋😋
#rbyeat
#rby港式