2013-12-06
慕名已久经常流连mega box 都没有进食, 此次终于记得。因为是明星开设经常系报纸/杂志都见到介绍同好多明星追捧。到门口已有个囡囡系门口招揽客人, 进场后感觉好似大型show 场类似food court, 由于平日没太多人行mega box 所以一进入就好似对焦点似的, 有点而尴尬。全场都是拉面要行晒先决定食边间, 不过档档都差唔多, 只系地方/汤底/面底分别, 又或者是拉面卖相有不同。行完一周最后决定食一间加大大大芽菜拉面, 睇图不觉得怎样大, 稔住都只是芽菜啫多极有限, honey 又跟我叫左相同拉面, 加埋like 佢facebook 就可以免费食多碟饺子, 当然即场like 左order la。order 左后坐定就等取食, 店长比左个好似飞碟既用具 当食物可取时就会闪灯通知, 此物for me 唔算新野/奇, 因为到台湾时已用紧可能曾生也是由台湾启发引用吧。而场内不时听到周边拉面店长, 大叫"一山一舍" 欢迎语此起彼落的。等了10-15分钟取物, 途中忙著click 入facebook 按"like" page 换饺子, 原以为一个like 只有一碟饺子, 结果给了两碟,
等了10-15分钟取物, 途中忙著click 入facebook 按"like" page 换饺子, 原以为一个like 只有一碟饺子, 结果给了两碟,一碟都有5/6只的, 再加上order 是特大加(芽)菜 哗个相就好似食刨冰, 芽菜叠得山咁高好壮观a, 原来是超级多同饱肚, 加上d 面条较粗有些似油面 食埋d 饺子就食唔晒d 面, 都系眼阔肚窄。结果未能似隔枱的日本人连汤都饮晒。
因为没有特别外边招呼所以没有给水供应, 见周边的人有都以为是自购饮品的, 原来于一处有摆放了清水供应自取的。 走时经过才见到。 总括如果喜食拉面又想睇下"明星" 相都可以凑下热闹, 因为场管还有几档拉面, 试晒无妨。
题外话/补充资料:
埋单时正疑惑收2碟饺子还是一碟, 结果只show 左一个facebook "like" page coupon, 得到2碟free 饺子....haha