2013-05-15 64 浏览
喺supermarket行到咁上下,见到原来有间蛋包饭,睇到menu好似都正正常常,个名又好似听过吓咁,于是就即管试吓啦。我地三个人嗌咗一个龙虾汤,一个黑松露忌廉汤,一个鸡同一个蟹饼嘅蛋包饭,仲有一个黑松露多士。首先黎嘅肠仔都算正常,再黎碗个龙虾汤嘅时候,见个卖相都ok啦,仲懒cute咁画咗个笑哈哈,点知饮落去先知濑野,咸到爆X_X我地即刻同个waiter讲,佢都好好人咁话换过碗比我地睇吓会唔会好啲。好啦谂住比多次机会佢,但系都真系唔掂,淡就系淡咗喇,但系好明显系好似沟过水咁,超难饮。碗黑松露汤仲衰,原全系用味精粉开水冲出黎咁嘅味。好彩啲waiter见我地掂都唔想掂碗汤,都主动话帮我地cancel咗个order去。算啦我地谂住呢间野话晒都系食蛋包饭为主,可能啲主菜会ok番啲呢。Turn out啲饭系正常嘅,但未至于好食啰。而个多士都系啲味精超劲,得个咸字,同埋佢又揾张纸垫住个包,一切开下面张纸就搞到溶溶烂烂咁,黐住晒个包,好鬼核突,食咗三份一都唔想再食。我自问对食嘅要求都唔算好高,但系喺香港真系好小可食到啲咁难食嘅野,搞到我一番屋企都即刻开个openrice account抒发吓lol
我自问对食嘅要求都唔算好高,但系喺香港真系好小可食到啲咁难食嘅野,搞到我一番屋企都即刻开个openrice account抒发吓lol..哗点知见到原来呢间野啲评分都几高,原全不能理解...anyway,比我嘅话就真系以后都唔会再黎> <
2013-05-15