2019-03-31 322 浏览
见到食评先知有welcoming drinks, 但系三月既某日平日夜晚黎到,系冇既,但就有每人一条面包条。桌上有橄榄油同黑醋,自己加落碟仔到点面包。餐牌都几多野选,挣扎左一轮,我地叫左一个pesto意粉,parma ham pizza,同tiramisu with whisky cream。Pesto 系好多橄榄油,芝士同果仁拍搅成既一种酱。个意粉overcook 左,入口已经零咬口,亦都偏油,不过我地几enjoy同个pizza饼底点啲油黎食。Menu 有deep fried pizza但仲未有得供应。Pizza 比想像好食太多,个饼底系稍厚但唔滞亦唔油,仲好脆,食到最后都无比啲馅整到淋左,本来麻麻地parma ham, 有啲好重生肉既味道,我钟意啲风干耐啲既。估唔到呢到既parma ham几好食,配埋pizza少少咸,都几夹。最后tiramisu 佢有好多种味,original, mango, strawberry 等等,我叫左whisky cream (bailey) 。个味道系唔错,不过唔知系咪加入左酒,佢既filling偏水,无左mascarpone cheese个种浓厚既口

Pesto  pasta
Many  sauce  many  oil

Parma  gah  pizza

最后tiramisu 佢有好多种味,original, mango, strawberry 等等,我叫左whisky cream (bailey) 。个味道系唔错,不过唔知系咪加入左酒,佢既filling偏水,无左mascarpone cheese个种浓厚既口感,比较美中不足。
Tiramisu  with  whiskey  cream

入座既时候,侍应有提我地个半钟交枱,不过我地一食完tiramisu ,佢好快收走左个空杯,问左我地有冇野再order之后,隔一阵再粒声唔出放左张单系枱面,呢个时候我地都系坐左一粒钟😂😂😂个下真系有啲突嘎,好似食左个快餐咁,都系拿拿声走人让返个位,不过我会想试埋其他口味既pizza!