2018-12-27 54 浏览
旺角Top 呢個商場開左一段時間,最近的鋪頭開齊,終於都帶動多點人氣,又係最適合在這裏搵食加shopping。我買完聖誕禮物,誤打誤撞咁見到4 樓呢間千房,有得DIY 燒餅咁特別,入去試一試餐廳每一張枱都有鐵板,食物上菜時侍應會放在鐵板上,確保食物還是熱的。大阪燒DIY 教整方法,其實好簡單仲有個計時器,確保每四分鐘可以反轉,好細心。我好努力咁攪特盛海鮮大阪燒半整成品加埋醬汁,沙律醬,紫菜碎,木魚片,完成,賣相都唔差啦。味道方面,醬汁沙律醬同木魚片係好夾的,值得一提,木魚片係任加的。我地仲點左豚平燒,芝士烤蘆筍波菜同鐵板燒魷魚鬚,蘆筍新鮮,芝士味超濃,魷魚鬚惹味。我地食完大約八點,餐廳連bar 枱位都坐滿,仲有少量人排隊,看來餐廳人氣旺盛。

大阪燒DIY 教整方法,其實好簡單

仲有個計時器,確保每四分鐘可以反轉,好細心。

我好努力咁攪

特盛海鮮大阪燒半整成品