2021-05-01
成日去Donki嘅大家,有冇试过Donki入边嘅熟食,当中我最钟意嘅唔系嘢食,反而系嘢饮,系一杯北海道奶昔。呢杯北海道奶昔系Donki入面既Sweet Potato Factory买,但只有尖沙咀Donki先有呢个奶昔,其他分店只有番薯𠮶啲小食买。-1️⃣ 北海道奶昔 💰37(👅: 8/10)一开始系朋友介绍我饮呢杯奶昔,见到北海道三个字就会觉得所有嘢都好食好饮,会谂起喺日本食到嘅北海道雪糕同乳制品都系超好食。奶昔饮落好重牛奶香味,非常creamy,奶昔饮落厚身,谂落好似饮紧北海道牛奶咁,又好似食紧雪糕咁,香浓软滑,但成杯野唔会话好甜,好有惊喜,而且成杯野好冰冻,夏天饮特别消暑。奶昔上面𠮶啲系cream,捞埋一齐饮更加满足,不过通常我净系挂住饮奶昔,最后饮浮晒啲cream喺度冇捞均到,饮完成杯都几饱肚。-⭐ 呢杯奶昔算系donki嘅高质饮品,饮落会似喺日本饮到个味道,但反而日本嘅donki冇得买,挂住日本𠮶时可以嚟尖沙咀店买来饮下。Sweet Potato Factory特别喺收银区外面,唔使行入去Donki都买到,除咗北海道奶昔,佢仲有紫薯口味。-👅味道: 8/10🍴环境: 7/10💰消
1️⃣ 北海道奶昔 💰37(👅: 8/10)
👅味道: 8/10
🍴环境: 7/10
💰消费: $37 (服务费: NA)