2021-08-01 497 浏览
半日假,去完慈山寺出返嚟大埔tea下。weekday 嘅大埔都几热闹,虽然唔使等位,但餐厅唔细都坐咗八成人,厉害,我地坐最入𠮶张长台,出入有少少麻烦。tea set 好抵,40几蚊包饮品,order 咗三个set.《pizza》🍕第一次食甜味嘅pizza , 好唔惯,还好,仲有熟悉嘅芝士味。《any cake》出去冻柜睇咗有好几款,例如cheese cake , 拿破仑,最后当然拣咗我最爱嘅抹茶卷蛋,抹茶味几香浓, cream 多咗啲同甜咗啲。《焦糖香蕉窝夫》🍌其实唔系窝夫,系冬甩😅, 焦糖喺香蕉面,其实香蕉本身都甜,咁样double sweet 好似over 咗少少,另外仲有个雪糕球,整体都太heavy.饮品跟咗冻柠蜜。
半日假,去完慈山寺出返嚟大埔tea下。

《pizza》🍕

《any cake》

《焦糖香蕉窝夫》🍌

饮品跟咗冻柠蜜。

2021-07-30
下午茶