餐厅: 扒房
资讯:

2005-12-28 64 浏览
Boxing Day那天亦系我老公生日,book左呢度食晚饭。Book台时话12月26日是normal menu,心谂仲好,唔驶焗住食圣诞menu,又贵又冇得选择。位waitress话如果食early bird dinner,即6:00pm-7:30pm,仲可以平d,又好有礼貌讲哂个餐单内容俾我听,一于就book呢度啦。揸车到达酒店门口时,个valet parking哥哥仔好有礼貌帮我地去泊车,服务唔错,不枉我当年栋呢度摆酒!早左几个字到就行去海傍望下风景,真系好写意。讲下d食物啦:食头盆前有个小小appetizer,系块鱼肉同d菜,都几好食;海鲜沙律:俾我预期大碟,有齐哂虾、带子、青口等,好新鲜,净系落左olive oil已经好好味好醒神;我食煎庐鱼:当waiter将碟鱼放在我面前时,已闻到好香好吸引,食落真系清甜可口,d薯蓉又好棉好好食,份量刚刚好;我老公食红酒牛柳:煮法几正宗,d汁带出牛柳既鲜味,又不太浓,唔错;甜品蓝梅冧酒雪糕:一雪糕放在朱古力饼挞上,好靓又好味;朱古力mousse:香滑美味,造型又精致我地由6:00pm开始,全场只得我地一台,到差唔多7:00才有对洋人coup

甜品蓝梅冧酒雪糕:一雪糕放在朱古力饼挞上,好靓又好味;
朱古力mousse:香滑美味,造型又精致

我地由6:00pm开始,全场只得我地一台,到差唔多7:00才有对洋人couple来食野,7点几有另一pair,总共得3台人食野,好耐未试过在如此宁静又有海景的环境食西餐,我地两公婆真系好开心。仲有,餐前order左一杯fruit punch同一杯红酒,连埋个dinner,埋单时都系6百几蚊,又免费泊车,超抵!

走时出面个lobby buffet真系热闹,大人细佬走来走去嘈嘈闭,简直同我地入面两个世界……