2023-05-23 1270 浏览
星期五晚上六点前到达,仲可以Order午餐同下午茶,结果用午餐价钱食到Dinner真心抵!!我同男友出名大食😆,所以点左两个Lunch set,加一个Tea Set,另外仲加薯条小食同甜品🙈。可能我高估左我地嘅能力,食到一半已经好饱好滞😂下次唔敢叫咁多啦😅冻柠蜜+热姜母茶餐饮一D都唔hea😯,柠蜜有三片柠檬外,更有薄荷叶做点缀同提味;少甜姜母茶就好姜好好饮,女仔一定要饮;😏本身谂住追加嘅薯条唔会好多,所以两个午餐都加左,但原来连筒低都装满😮,我地两个薯怪都要叫投降🤣(追加)芝士薯条 $30薯条新鲜炸出嚟;不过芝士酱唔够杰,而且芝味偏淡、唔够香。(追加)黑松露薯条 $30松露味好浓,不过食到中段会觉得好溜🙈(午)软壳蟹意粉 $86蟹偏细,同埋唔够脆,不过有蟹香;忌廉汁收得干水得制,唔够creamy,整体偏干身。(午)黄金蟹肉意粉 $86个人觉得呢个意粉好味D😋,食得出咸蛋黄香味、加上份量唔少嘅蟹肉、同埋十足份量嘅杂菇,成个意粉食落几丰富,而且够湿润。不过油腻感较高,一个人食应该滞到食唔哂🙊(茶)开心果PIZZA $50开心果零存在感,芝士系水牛芝士,所以无乜芝香。PIZZA本身洒左一层砂

冻柠蜜+热姜母茶

少甜姜母茶就好姜好好饮,女仔一定要饮;😏

追加薯条各$30

(追加)芝士薯条 $30
薯条新鲜炸出嚟;
不过芝士酱唔够杰,而且芝味偏淡、唔够香。
(追加)黑松露薯条 $30
松露味好浓,不过食到中段会觉得好溜🙈

(午)软壳蟹意粉 $86
(午)软壳蟹意粉

(午)黄金蟹肉意粉 $86
(午)黄金蟹肉意粉

(茶)开心果PIZZA $50
(茶)开心果PIZZA

(茶)开心果PIZZA

开心果零存在感,芝士系水牛芝士,所以无乜芝香。PIZZA本身洒左一层砂糖,之后加芝士焗,食落已经甜甜地,再加蜜糖优点系多左一份蜂蜜香,但会甜得制….😐唔加嘅话,味道又太单调,所以我麻麻地呢款PIZZA😅。

(加)热鲜奶伯爵茶Latte $10
(加)热鲜奶伯爵茶Latte

饮落有伯爵茶香,但奶唔够香浓,成杯野似伯爵茶香味嘅奶水,有小失望。

(追加)Tiramisa $30
(追加)Tiramisa

呢个甜品唔错,唔会好甜,Cream好滑,几有咖啡香,食落唔会好滞。

最后连埋加一埋单$354,非常抵!!
到晚上7点零离座,餐厅依然未坐满。
2023-05-19
追加薯条各$30