2015-12-10 1875 浏览
约左朋友夜晚去会展睇拉阔,先去habitu caffe食个early dinner因为当时只系六点几,唔太肚饿,所以只系叫左个scottish smoked salmon, chive cream cheese poppy seed bagel个bagel烘完先送过嚟,材料都好丰富,咁大个,心谂如果用手拎起食会食到好轮尽,所以用刀叉切,结果都一样咁轮尽 因为bagel本身质地比较硬同韧,所以好难切,成餐饭系度练臂力咁,可能都系用手食好啲bagel加左poppyseed, 食落宁舍有口感入面嘅烟三文鱼都唔少, 几新鲜唔会好霉, 包入面除左chive cream cheese仲有紫洋葱,辣辣地,成个bagel咸香滋味几清新, 不过食完之后成晚都口臭....食完个bagel之后仲有好多时间,见到蛋糕柜上贴左半价标示,原价38蚊嘅cake依家只卖19蚊,我呢个甜品怪梗系唔执输!即刻买多个blueberry cheesecake为呢餐画上圆满句号! 始终因为个cake摆耐左, 所以感觉有d硬, 口感上差左少少下面个cake虽然系紫色, 但blueberry味唔算突出, 主要都系靠上面pat b
Scottish smoked salmon, chive cream cheese poppy seed bagel
个bagel烘完先送过嚟,材料都好丰富,

bagel加左poppyseed, 食落宁舍有口感
入面嘅烟三文鱼都唔少, 几新鲜唔会好霉,

blueberry cheesecake
下面个cake虽然系紫色, 但blueberry味唔算突出, 主要都系靠上面pat blueberries画龙点睛,
不过整体都唔错!
结果呢餐都系食到好饱
2015-11-18