2021-10-12 36 浏览
食得多西餐,今次转转口味~ 嚟到一起食堂当然要一齐食😂 搞个烂gag跟住入正题~ 望到呢名会谂起唔同有关于食堂既节目名😂 一样令人觉得舒服,系一个可以同朋友聚下倾下计既地方~ 装修行木系风格,墙上面有台湾既电影🎬海报,同时播埋台湾歌,未去到旅行都可以当去左先😜 野食方面都唔错,选择几多同埋有啲菜式系台式日式fusion crossover, 几有新鲜感~(5 😍 系满分,🤩系半分)蟹肉茶渍饭 🦀🍵🍛 - $78 (好味指数:😍😍😍😍)个样几靓,有五颜六色既渍物味素,连埋紫菜食,香口鲜味又唔漏,另外有一梳梳蟹肉🦀几鲜甜,几足料,啲饭亦唔会话浸到烂,几好食~ 如果想再有gimmick啲,可以用个茶壶装住啲汤先,等人食既时候先倒落去,咁就会好挽啲同埋啲汤会再热啲红烧牛肉面 (微辣) 🐮🍜 - $78 (好味指数:😍😍😍😍)牛肉🐮用左牛肋骨,几腍同入味,肥瘦适中,牛味🐮几重~ 另外用既系乌冬面🍜所以稍为偏腍身,但几挂汤,汤头浓郁惹味,清澈无咩味精,旁边仲有啲小棠菜🥬,简单得黎唔错~ 虽然小编更加钟情红萝卜🥕同萝卜,如果有埋就更加好啦~~综合关东煮 🍢 - $58 (好味指数:😍😍😍🤩)汤底系紫

(5 😍 系满分,🤩系半分)

蟹肉茶渍饭 🦀🍵🍛 - $78 (好味指数:😍😍😍😍)
蟹肉茶渍饭

红烧牛肉面

综合关东煮 🍢 - $58 (好味指数:😍😍😍🤩)
汤底系紫菜汤,清清地唔会好咸,有几多料几丰富,包括有粟米🌽、冬菇、爆馅包心芋泥猪肉丸🐷、芋头丸、狮子狗、福袋、鱼腐、小棠菜🥬,福袋其实系豆卜,里面有啲蟹籽🟠几特别~ 包心丸里面有几多芋泥,满足😎 唯独系丸既粉稍为多左啲
综合关东煮

芋圆仙草冻 ⚪️🟡🟣 - $35 (好味指数:😍😍😍😍)
有齐晒3色芋圆,烟韧软糯,又唔会话要咬太耐,够冻但又唔会冻硬左啲芋圆,有翻芋头既香味又唔会落得太多粉,配埋红豆🔴、仙草冻同花奶,红豆🔴唔会过腍有啲咬口,仙草冻清甜顺喉带有淡淡既草本香,唔系好甜,食落啱啱好,如果芋圆既蕃薯🍠同紫薯味再出啲,另外芋圆里面有馅料或者额外配芋泥或者芋泥雪糕🍦就更加层次丰富同perfect!
芋圆仙草冻

白桃乌龙茶 (热) 🍑🍵 - $18 (好味指数:😍😍😍😍)
有白桃🍑香味,应该系茶叶用桃干炒过,有桃🍑既感觉之余又无糖,乌龙茶茶香几出,健康得黎又满足到唔同人既需要!

桂花雪梨茶 (热) 🌼🍐🍵 - $18 (好味指数:😍😍😍🤩)
甜甜地,味道清润解渴,个底有少少雪梨蓉🍐~ 宜家茶味重啲,如果桂花🌼味再出啲就更加好😜

好味指数:😍😍😍😍
推介指数:😍😍😍😍