2018-07-22 222 浏览
原本约好旧同事到尖沙咀吃饭,但其中一个Friday night 都要OT 😓,为咗令佢方便D过嚟(office响机场沿线),所以我哋另觅再呢间系九龙站Element 嘅The Pantry。我成日都会迷失于Element ,因为佢ge金木水火土区实在令人摸不著头脑,但The Pantry都算易揾,因为佢系正戏院隔离,咁大个地标问问商场staff 点去就好容易!由于系临时改食饭地方,所以无book 枱,再加Friday night,我哋等咗30分钟其实都算快!入到去就好肚饿,佢ge staff攞menu过嚟时仲提到佢哋系用tablet 落order,而且仲图文并茂,算是方便。(无影Tablet添😜)为方便OT 朋友而特登转场,可惜他仍未能赴会,最后只剩下4人的我们就order 咗4样野食呢个鸡搥同tablet上面show 的presentation截然不同,不过味道甜甜的,香口野味,而且份量其实不少,足足有8件,都算唔错!呢个pizza 走东瀛风,鳗鱼加木鱼,上枱时郁郁吓咁,至于味道,就有D似𫠒鱼小丸子但系口感系pizza 呢碟black cod相反系同menu张相的卖相是一模一样,非常

Grilled  Smokey  BBQ  Drumsticjs

Roster  Eel  &  Tamagoyaki  Pizza

Miso-  Marinated  Black  Cod

呢碟black cod相反系同menu张相的卖相是一模一样,非常吸引。而且外面煎得干身香脆,但鱼肉一点也不干身,面豉味也不太抢,刚好!而且鱼块下面的薯蓉也非常绵滑!
Tiramisu  on  pancakes

而最后当然唔少得甜品,我系tirsmisu痴,所以未食主菜见menu上面有呢款pancake就已经心繋住佢。个staff话tablet 下单冇得hold order,所以建议我哋之后先加单,点知....好明显系漏单⋯⋯我哋等咗半个钟都未嚟就问问order status, 之后再等再15分钟先真系上枱。佢呢款系疏乎厘pancake做法,所以pancake好松厚,不过系我哋蠢咗,起初仲嫌人哋tiramisu味唔出,原来旁边个syrup系咖啡味,我哋唔知,谂住有cream系面唔想整溶哂再加上想健康D唔好太甜,所以无落surup,差不多食哂先发现...😅今次真系自己蠢咗了

埋单个staff话有隔离戏院电影票尾仲有折,咁可惜我哋无,下次睇戏加食饭真系可以谂谂过嚟呢度!

2018-07-13
Miso-  Marinated  Black  Cod