2017-08-10 619 浏览
同样用咗一个唔系好关连嘅字来做主题。你过好多次嘅呢一间西班牙餐厅,吸引我嘅地方除咗舒适嘅环境,仲有好好嘅服务,好细心仔细嘅美食,每一次嚟到都会有惊喜。今次听到佢哋为咗令到食物更加有质素,有部份嘅菜式系用想西班牙运过来嘅海水做,务求令到我哋坐响香港都能够食到西班牙嘅风味。净系呢一样嘢已经足够令到我好尊重特别喜爱呢间餐厅。另外一个喜欢呢间餐厅嘅理由系佢有𠮶种西班牙独特开心风情嘅感觉,冇好靓嘅西班牙砖墙,但系有好多好多嘅猪仔,企鹅仔陪伴你呢个晚餐。前菜小食系简单嘅番茄酱配多士,配合当日朋友预备嘅白酒做开段。接着嘅系鹅肝酱,配上红苺酱,热情果酱,开心果酱,以及果仁香脆多士。超级香滑嘅鹅肝酱好似食紧一旧牛油喺口中溶化一样。每次嚟到都会遇上呢一个炸白饭鱼,主要嘅原因就系我哋从来都唔睇餐牌,呢个炸白饭鱼条条都差唔多大,配上美味沙拉酱汁,10分开胃。主菜系呢一个西班牙红黑配墨鱼汁墨鱼条,就系因为呢一个主菜,令到我𠮶个星期连续食咗两次Fofo ~ 我相信每一个人食完呢一个菜都会爱上呢个菜色。用上新鲜而且大只嘅西班牙红虾,红虾最吸引嘅未必系佢嘅虾身,而系虾头内先甜美味嘅膏。鲜甜得系令人难以忘记。配上用新鲜
同样用咗一个唔系好关连嘅字来做主题。

配上用新鲜墨鱼汁做嘅新鲜墨鱼条,切到好似阔条面一样咁薄咁幼,食落去𠮶一刻你先会觉得哗原来系墨鱼条嚟架?墨鱼汁大概用上西班牙海水调制,净系呢种细心已加分,两者配合得天衣无缝真心我特登要一支匙羹,去品尝个汁,一滴都唔愿意浪费。

因为饮酒嘅关系所以呢响中间间场点咗个芝士拼盘,第一次喺呢度食芝士拼盘,配衬红酒10分出色。

甜品方面不能少嘅当然就系西班牙油炸鬼,除咗呢一样野佢其他甜品都10分出色,呢个拼盘就可以一次过品尝四种甜品,精致精美。

Elizabeth 系我近来听紧嘅一首音乐,高雅,巧妙地利用弦琴的声音,令到旋律不停播放在脑海中,似乎要用延线拉断你的心。这些咁偏门嘅音乐其实真系唔多人听,但系𠮶种高雅触动心灵嘅感觉,就好似识到一个感动嘅美食一样。

Elizabeth 总系带着一种优美凄美嘅感觉和故事,就好似魔导王里边嘅主角,女仔一定会好靓,然后找到一个一见钟情的男人,却经过重重波折,才能同最心爱嘅人一起,我都好喜望自己系有个咁刻骨铭心而多少困难都因为爱走在一起的童话故事。