2019-09-05 71 浏览
今晚去九展看电影,见到时间仲未够钟睇就睇下附近有咩食?见到有间新开既餐厅环境唔错就入去座看下餐牌食物不是太贵,之后就叫左个: 波士顿龙虾生蚝海鲜冻盘,都有半只龙虾,肉质鲜甜,爽口而且好弹牙,要我出动双手才可以食哂个蟹钳内的肉,好彩店员一早比左湿纸巾比我地用。还有青口2只、螺2只、生蚝2只、大蚬,加上柠檬汁和酱汁,都好鲜味。椰子鸡汤(2-3人),这个椰子汤的香茅和椰香奶味比较重一些,如喜欢浓味不妨尝试下,汤内有一些鸡肉,好多香料系里面,不过就偏甜左d。烟熏三文鱼明太子菠菜意粉,烟熏三文鱼唔会太咸味道刚好,菠菜只用叶片少许,明太子一粒粒脆卜卜,意粉是用茄汁煮相当入味,每条意粉都吸入茄汁的甜甜酸酸食落好开胃,很快就比我们食哂实在太好味。而饮品就叫左冻柠水少冰少甜同埋玄米茶,食饱饱就去睇戏!😋😋👍