2018-12-31 2997 浏览
今晚同朋友o系朗豪坊睇戏,未到入埸既时间,我哋一于去揾下食医下肚仔先,用 Openrice search下附近有咩好西食咁啦,比我哋揾到10楼有间笑哈哈餐厅,隔离仲有得睇下眼镜咁,又几得意㖞。我哋叫左「香煎肉眼扒配薯条」, 肉眼扒可能煎得稍为过熟,有点韧身及加上有点筋,咬得牙仔有点辛苦,同埋唔系太方便,因为会痴牙。「卡邦尼意粉」意粉既韧度刚刚好,不过略为不太够味,可能芝士和忌廉都不太足够吧,烟肉亦过了火喉,比较硬。不过胜在环境气氛够轻松欢愉,颜色好丰富,店内的餐具、Menu、摆设、四周围都系笑哈哈和以黄色为主大前题,这个一进餐厅内就已经可以感受到。食完饭仲可以过隔离睇下眼镜,买下战利品咁,都相当唔错喔。
2018-04-22