2023-07-17 3037 浏览
家嫂一家大细真系无得输的海鲜放题! 今次第2次来了! 上次2人来食唔到刺身船,总是有种遗憾! 我话过下次黎一定要5人或以上黎。 今次我终于集齐6人黎食啦! 真系无失望! 人均:$428加一 (我见有人post $388, 我估系平日。 我地系星期日食)时间:17:00-22:00 (几时入座都一样价钱)无限时架! 呢个系我其中一个钟意佢既地方! 一班人打边炉如果有限时就好唔尽兴啦! 呢度你想吹几耐都得。 ^^呢度有专lift 上黎架..一坐店员就介绍今晚点食法,好有礼。 服务好! 店员知我要等其他家人,就话帮我先上几碟小食,食住等。 小食可任叫的。 个人至爱皮蛋, 有少少花椒味但唔辣,炸虾多士、炸黑糖都好好味。 但真系食唔到多。 因为仲有后面海量既野要食。 好! 人齐啦! 我最期待的主角出场啦! 要2人先枱到出黎既刺身船! 家人个个都「哗哗」声! 唔打咭又点得呢? D 刺身又新鲜、卖相又靓! 真系影相都有排影。 成盒海胆配埋盒紫菜俾你! 有3只冻蟹 、3只鲍鱼 (鲍鱼煮得刚刚好)。 当然唔少得刺身啦! 包括帆立贝、甜虾、八爪鱼、三文鱼、北寄贝、仲有一碟唔知咩名既鱼。 刺身船内既食物就无
家嫂一家大细真系无得输的海鲜放题
今次我终于集齐6人黎食啦! 真系无失望!

呢度有专lift 上黎架..

皮蛋
小食 - 胡麻茄子
炸黑糖
小食 - 炸虾多士
冻蚬
好! 人齐啦! 我最期待的主角出场啦! 要2人先枱到出黎既刺身船! 家人个个都「哗哗」声! 唔打咭又点得呢? D 刺身又新鲜、卖相又靓! 真系影相都有排影。 成盒海胆配埋盒紫菜俾你! 有3只冻蟹 、3只鲍鱼 (鲍鱼煮得刚刚好)。 当然唔少得刺身啦! 包括帆立贝、甜虾、八爪鱼、三文鱼、北寄贝、仲有一碟唔知咩名既鱼。 刺身船内既食物就无得加既。 这是唯一一样野无得加既。
刺身船
食完刺身咁就到鸡煲啦... 鸡煲可选辣度,鸡可以再加!但我地系细食人,所以反而系叫店员俾4人份我地就好啦。 鸡煲都几香,鸡煲内有猪皮、鸡及蚬,但我地口味本身比较淡,所以觉得有点过咸。 最后四人份都食唔晒。
 大家记住食完鸡煲去左打边炉就唔可以反转头加鸡煲架。 所以食够鸡煲先好叫店员转打边炉。
鸡煲

在等打边炉时大家就再出去自助区选饮品啦..... 真系超多野饮,佢地D 自家制茶饮、果汁真系超多又好味,又唔太甜。 如果唔钟意茶饮, 仲可以选可乐、波子汽水、包装乌龙茶。 钟意热饮既都有选择。 其实仲有4-5款雪条,雪条都好味。
各或预包装饮品
各款自家制饮品
热饮
任食雪条
拎完饮品返到位就见到火锅来了! 那个煲真系好靓! 未试过用咁靓既煲黎打边炉。 我地今次留左个消暑冬瓜汤底。 哗! 无谂过咁靓既!无驶加$架... 冬瓜中间有小瑶柱、鲍鱼等... D 冬瓜打边炉到后段真系超好味! 吸晒D 日月精华! 讲下D 食材先... 有蚝 (有鲜味、饱满!) 、鲍鱼煮3.5分钟刚刚好、虾 (好弹牙又鲜味)、花胶、大大贵妃蚌、蚬、大大珊瑚蚌、肥牛、鱼皮、响玲、手打丸、腐竹等等.. 全部野都可任叫。 但我地细食.. 最后只加了肉蟹及虾。 全部都好新鲜好味!最后每人都饮左碗个汤底,正! 好鲜甜!

环球海鲜任食火锅
 坐到9:30pm, 有蕃薯糖水架。 不过No Thanks 啦... 太饱了! ^^
差点漏左.... 大家会见到呢架车全场走架。 原来仲有任饮红、白、SAKE。 0岩晒喜欢饮酒的我! hahaha

下次会再黎!
各式酱油