2023-04-23 387 浏览
是日去完长洲,返到来市区要食返啲好野中和下,谂起杉玉,就同男友encore下😊 黎到已经快7点,可能有点雨,门外等候既人并非想像中多,同男仔攞完飞,大概等5个号码就到我地啦。等左15-20分钟就有了,都快呀,服务员安排了靠入面既4人位,有小梳化的,也有privacy….我地都几钟意。当然要encore 返海上鲜岛,CP值高,有三文鱼腩,甜虾,鱿鱼,中吞拿鱼腩,吞拿鱼蓉,外加三文鱼子和鲟鱼子。食完感到好满足☺️☺️另一encore item系鲷鱼汤蚬肉拉面,有汤有面有蚬肉,略嫌鲷鱼汤少左啲,但keep到味道呀今次叫新野,香葱盐醋渍鲭鱼,酸酸味味,几开胃,盐醋渍既汁可以放入拉面加上少少wasabi, 都几唔错。一碟有5旧鲭鱼,肉质正常,可以的。试埋呢客池鱼骨脆饼$28 - 冇谂到咁大碗,成块可咬醉入口,非常香口,配啤酒一流。会唔会因为系下栏食物,少人order, 店员比咁大碗呢😆😆食完好满足,保持到水准。环境又坐得舒服呢,或会再度encore😆😆😇😇

海上鲜岛

鲷鱼汤蚬肉拉面