(非会员)
2008-06-14 24 浏览
黎过两次, encore当然有原因个人评语如下冻蟹 - 我叫只大既, 百五至百九蚊左右(不记得了). 有糕又有肉, 肉地唔霉, 糕香, 虽则唔算好多. 点醋好味, 小小鲜甜咸鸡 - 其实我觉得麻麻, 可能唔够滑, 但系有鸡味的炒鱼面 - 油左d, 唔鯹, 但无乜特别, 唔会话有鱼香腐乳通菜 - 大碟, 够青绿, 又够淋番茄大眼鸡汤 - 有阵怪味, 应该系荀味, 不过唔算好劲. 条大眼鸡虽然变鞋左, 但仍然香鲜. 饮左又唔会口渴鱼肠蒸鸡蛋 - 唔系焗架, d蛋好滑, 碟头劲, 有胡椒粉味, 有鱼膶既甘香卤水并盘 - 腩肉唔算肥, 恰到好处! 又弹牙! 卤水汁是比较浅色的, 但有味, 不会过咸 (本人不嗜咸)但此并盘没有鹅片, 墨鱼的, 因为只是45元, 记得还有红肠和豆腐, 有兴趣落单可以问下伙计.番茄鲩鱼腩豆腐汤 - 本人认为较大眼鸡汤好饮, 因为没有那阵"荀味". 鱼腩煎好才煮汤, 不会鯹, 而且不会像大眼鸡鞋, 可以食用, 连不嗜鱼的男朋友都吃了很多. 又系饮左唔会口渴.总括而言, 足料! 唔贵! 可惜之处是坐得不太舒服, 行动不方便或老人家会辛苦些, 亦不要期望很干净. 由于地方
黎过两次, encore当然有原因

个人评语如下

咸鸡 - 其实我觉得麻麻, 可能唔够滑, 但系有鸡味的

炒鱼面 - 油左d, 唔鯹, 但无乜特别, 唔会话有鱼香

腐乳通菜 - 大碟, 够青绿, 又够淋

总括而言, 足料! 唔贵! 可惜之处是坐得不太舒服, 行动不方便或老人家会辛苦些, 亦不要期望很干净. 由于地方细, 有时冷气会唔够.