2018-08-05 441 浏览
同朋友约咗喺观塘食饭, 唔知道观塘沙嗲王 裕民坊𠮶间已经执咗, 结果兜咗一大个圈先至去到呢一间, 位于工厂大厦地下, 门口冇咗招牌, 有啲难揾, 问朋友先揾到。只见到橙色嘅大门, 入到去别有一番天地,全部都系eva装修, 见唔太肚饿就点咗个莉莉丝pizza。酥皮pizza底配蕃茄肉汁同芝士pizza底好脆,芝士好香,好在唔伏, 都好食, 不过朋友食饱晒唔帮我食, 要自己一个食晒都几腻。仲有呢支重点, 为咗个樽一定要点, 我点样真嗣系梨味冷泡茶, 我觉得正确嘅饮法 系等佢糖浆沉底嘅时候 饮晒面𠮶啲 先再加水捞匀, 如果一来到就捞匀啲糖浆 就会过甜, 如果咁样就好好饮喇, 仲有会饮到佢块薄荷叶 但我会就咁赵埋佢

酥皮pizza底配蕃茄肉汁同芝士

2018-08-03