朋友生日去咗食好西。餐厅职员介绍下试咗新菜式Pluma佢喺黑毛猪左右肩膊上两块小猪柳,油脂特别多,厨师话每只猪得好少pluma,所以pluma喺好珍贵嘅猪肉。厨师将食材处理得恰到好处,火侯掌握得几好,煮到外皮焦脆,肉就7成熟嘅状态。丰富嘅油脂唔会盖过猪肉嘅香味。 一路食,一路讲咗唔知几多句:好食!Pluma$268, 如果想饮埋餐汤食埋前菜,加48蚊就okay! 再加多20蚊仲可以食埋甜品!餐汤系杂菜罗宋汤,汤入面有大量切碎咗嘅杂菜, 好足料,几好味。前菜有 Parma ham配哈密瓜+烟三文鱼。火腿好柔润甘香, 哈密瓜清甜软身,两样食材好夹。当日嘅甜品有apple crumble。挞底系一层薄脆嘅牛油脆皮, 中间有大量酸酸甜甜嘅苹果蓉, 面头有用蜜糖煮过加焗至软身嘅苹果片。为晚餐划上完美嘅句号❤️最后,餐厅嘅环境同服务都好好。坐位宽敞舒适,餐厅播住轻快嘅音乐,餐厅所有人都亲切友善。就算我闲日去食野,都有happy friday嘅感觉!
朋友生日去咗食好西。

餐厅职员介绍下试咗新菜式Pluma

当日嘅甜品有apple crumble。

最后,餐厅嘅环境同服务都好好。

• Apple crumble
  • Pluma