2015-07-02
之前系澳洲好钟意成日周围食churros, 但番到香港之后就冇成日食, 香港有得食churros既地方真系唔多。前几日系facebook见到有人推介呢杯churros雪糕, 呢间小店不单只有churros食, 小店既既食法都几新鲜, churros配上雪糕。一入到小店, 店员介绍左新口味雪糕 Cheese Ice Cream同埋 Cream Cheese Churros 俾我地。我地order完, 店员就即时开始整churros, 整完churros整雪糕。Churros新鲜暖暖地放左系 Cheese Ice Cream上面, 最后有少许芝士圈碎系面。由于呢几日天气好热,,加上小店室内冇位座/企, 室外得一张枱同几张凳, 要出小店室外食, 雪糕好快就开始溶, 真系cry。但整体黎讲系几好味! New Flavour Cheese Ice Cream x Cream Cheese ChurrosCream Cheese Ice Cream 好特别,比想像中好味。好香芝士味Creame Cheese Churros 就一般啦。觉得个外层有啲厚, 但配上外层一啲糖霜同cream, 味道都不错
好香芝士味
Creame Cheese Churros 就一般啦。觉得个外层有啲厚, 但配上外层一啲糖霜同cream, 味道都不错。
churros同 ice cream 仲有好多选择
味道: 4/5