2012-05-24
前几日DAY OFF,所以就同朋友去行铜锣湾,到左12点令1点,我朋友话想食烧肉就见到盛八呢间野系我地视线范围,我地就上左去,第1次食,之前正系试过盛八既拉面,未试过烧肉店呢间。上到去都已经几多人下,都要等一阵,咁我地坐低望到餐牌又唔算好贵,我地叫左几样野,唔错唔错,比想像中好食!落ORDER既时候服务员好NICE,会推介D餐比我地,好快而又清楚,我觉得笑容服务又几好,唔错!要赞!我就叫左个$128 海鲜定食 有刺身 蒸蛋 饭 汤 沙津 小食 ,都几多野 1个人食好饱 蒸蛋热辣辣好滑好好食,只虾好大只!抵食另外仲叫左厚切牛利同果味牛肋骨定食$108 又系包埋蒸蛋 饭 汤 小食 沙津 刺身,厚切牛利一流,不得不赞!但牛肋骨就反而无牛利咁有口感,始终都系牛利胜过牛肋骨!最后我地仲叫左个厚切牛胸$98,系店员既诚意推介,所以就信左佢一次!果然冇呃我地!佢仲教我地点样烧先会有口感!还不错原来每个餐都会包饭 汤 小食 沙津 蒸蛋 刺身!都几抵食。等上餐又唔觉话好耐,等既期间职员都不忘勤力加茶,可能我地唔系好肚饿,所以倾倾下计就上餐。反而觉得沙津个酱唔系几够,但见到好多客人所以都冇叫到店员加酱!食
落ORDER既时候服务员好NICE,会推介D餐比我地,好快而又清楚,我觉得笑容服务又几好,唔错!要赞! 我就叫左个$128 海鲜定食 有 刺身 蒸蛋 饭 汤 沙津 小食 ,都几多野 1个人食好饱 蒸蛋热辣辣好滑好好食,只虾好大只!抵食 另外仲叫左厚切牛利同果味牛肋骨定食$108 又系包埋蒸蛋 饭 汤 小食 沙津 刺身,厚切牛利一流,不得不赞!但牛肋骨就反而无牛利咁有口感,
始终都系牛利胜过牛肋骨! 最后我地仲叫左个厚切牛胸$98,系店员既诚意推介,所以就信左佢一次!果然冇呃我地!佢仲教我地点样烧先会有口感!还不错
原来每个餐都会包饭 汤 小食 沙津 蒸蛋 刺身!都几抵食。
反而觉得沙津个酱唔系几够,但见到好多客人所以都冇叫到店员加酱!食到咁上下有个经理仲走左过黎问我地好唔好食,呢间食店D职员真系好NICE,下次都会再黎!大大力推介厚切牛利
最后埋单先知 原来唔收加一!真系好抵!