2014-09-15 7424 浏览
系OVOCAFE食完晏昼, 我地又黎到附近既PASSION, 亦都系系我地WISHLIST 好耐都未黎试既餐厅之一.食完晏食唔到几多野, 而且我地第一眼亦都系比佢DISPLAY既甜点同蛋糕吸引. 于是第一次梗系要试佢地既甜点啦!我地叫左La Boule Cerise同埋Trilogy – Raspberry Ganache, 两者卖相都相当吸引!首先是La Boule Cerise, 一个大大桃红色的波波顶在朱古力脆脆上面, 超吸睛的! 波波中间有樱桃的夹层跟慕丝,咬下去口感很是滑溜, 带点酸酸的感觉, 而朱古力脆脆亦不偷工感料, 脆得黎亦都好足料! 整体口感不俗而且很容易入口!Trilogy – Raspberry Ganache则带著浓哝的朱古力气息, 用的大概是56-72度的朱古力吧, 味道浓郁但算不上苦涩, 底层的朱古力相当实净, 切下去也要一点力气呢! 野莓味道酸甜, 也是更加特显了朱古力的味道比较不满意的是店内采取半开放式厨房设计, 比例约占店内位置一半, 令座位太少, 我们来到的时候也花了不少功夫找位置呢, 而且还坐得十分挤逼, 如果扩张的话希望能有更多的位子啊!
Trilogy – Raspberry Ganache

2014-09-09