2021-07-15 324 浏览
又食肥仔餐喇喂,都两个月无来Ruby Tuesday, 人多始终比两个食会兴奋得多,都系要揾肯食同肯玩的朋友仔来去美式餐厅会开心D,唯一唔好意思的就系我地会比较嘈同太开心依家原来自己用电话落单就可以,RT我都唔记得左做左几多年member, 食过都唔知几多次,有唔少人话贵话麻麻地好食但我又唔觉㖞,唔通我又有D咩儿时情意结?🤣食露比星期二即会食比较多肉,咁就先叫个Caesar salad 加牛油果同烟三文鱼,沙律有羽衣甘蓝几好食架,为大餐前先warm up 一下之后就来左个鸡翼拼盘,有鸡锤鸡翼同鸡柳,三个唔同味,鸡柳系甜酸辣酱,鸡锤就咁炸,鸡柳系千岛酱,三款都唔错我自己的指定饮品系 Berry Fusion (Mega Mega Mega), 一人独饮爽爽爽,另外三杯regular 的 Passion Fruit好快我地就开左个胃,再叫左个Chicken Wing Two-Way Large -$258,唔记得左16定18只,配埋西芹萝卜呢款每次都系我must order item, 不过今日多鸡翼friends, 如果唔系我可能会叫Four Way Sample 叫鸡翼鸡柳炸芝士同炸西

好快我地就开左个胃,再叫左个Chicken Wing Two-Way Large -$258,唔记得左16定18只,配埋西芹萝卜呢款每次都系我must order item, 不过今日多鸡翼friends, 如果唔系我可能会叫Four Way Sample 叫鸡翼鸡柳炸芝士同炸西兰花,4种都好好味架

之后上台又系牛扒,今次叫5成熟,正!呢款只系普通rib eye -$368 配两个side dishes,配左薯条同时蔬,扒绝对合格,份量够肉味浓,当然间间RT大厨都有高低,今次呢块真系烧得唔错😍

最后到的系戏肉 Triple Play-$368! 炸虾(麻麻),Chicken Tender (正),half rack rib 呢条肋骨成日比人用佢做指标同其他餐厅做比较,都真系有原因的,食10次有9次都系水准发挥,唔会干身肉味浓,咬落口可以将D肉撕开,好juicy

今日战斗力麻麻地,食唔到Tall Cake 了,反而食得太多饮多左两杯水,好满足呀

来RT食无member 或 discount 真系唔抵食,但折后的价钱就变得好正常,都系$200左右一位但得到一个唔错的用餐体验,推荐!(无会员就等下先再试)
2021-06-16