2017-05-23 909 浏览
公司有位高层另谋左高就,成team人一齐farewell 佢就黎左呢间十分有人情味嘅小舖食日本料理老板娘话食日本野都有先次序,要先食生嘅!好!开始第一道: 好鲜甜生蚝新鲜,有海水味,配香槟一流好味指数: 第二道: 三文鱼腩、池鱼、剑鱼刺生三文鱼肥美,池鱼爽甜,剑鱼弹牙我个人最钟意三文鱼腩,鱼油香又滑,真系好正嫁好味指数: 食完厚切池鱼,就黎薄切池鱼。薄切比厚切更爽更好食,配埋佢地个独家酱汁就仲正,酸酸地,更加突出到鱼嘅鲜味。好味指数: 食完刺生,食北海道直送海胆呢份海胆嘅鲜味程度同系日本食个啲真系有得挥老板会送上紫菜比你包黎食,但就咁食其实更好食,一个字!甜!好味指数: 食完生野,咁食咩好?食熟野😂大家见到下面个三件寿司系咪好想食为你推介,右一。左口鱼寿司。真系世上最好食嘅寿司,爆正。我地仲每人追加左一份,坚正!好味指数: 鹅肝多士。爆汁流油知唔知咩叫入口即溶?唔知?咁你就要黎试下,多士脆,鹅肝软,绝配。诚意推荐推荐度: 好味指数: 清酒蚬。如果你有食蚬情意结,可以叫一份烧牛舌钟意食牛舌嘅你必食,劲爽又多汁又入味。唔识形容,钟意食牛舌嘅你一定明好味指数: 炸三文鱼加七味粉食一流,三文鱼
就黎左呢间十分有人情味嘅小舖食日本料理
老板娘话食日本野都有先次序,要先食生嘅!好!开始
第一道: 好鲜甜生蚝
新鲜,有海水味,配香槟一流
好味指数:

第二道: 三文鱼腩、池鱼、剑鱼刺生
三文鱼肥美,池鱼爽甜,剑鱼弹牙
我个人最钟意三文鱼腩,鱼油香又滑,真系好正嫁

好味指数:

食完刺生,食北海道直送海胆
呢份海胆嘅鲜味程度同系日本食个啲真系有得挥
老板会送上紫菜比你包黎食,但就咁食其实更好食,一个字!甜!
好味指数:

食完生野,咁食咩好?
食熟野😂
大家见到下面个三件寿司系咪好想食

鹅肝多士。爆汁流油

推荐度:

好味指数:

清酒蚬。如果你有食蚬情意结,可以叫一份

烧牛舌
好味指数:

炸三文鱼加七味粉食一流,三文鱼呢个部位系最多油,最肥美,如果唔怕肥真系多多都食得晒
好味指数:

蜂蜜银雪鱼,呢味鱼食埋口感觉好夹。
第一感觉系甜甜地,之后就软绵绵,再系口里面散开,甜味同鱼味结合。又一绝!
好味指数:

之后仲食左好多好多野。。。
天妇罗虾、蕃薯
枝豆
炒鳗鱼饭
雪糕
呢餐真系好满足,放题食嘅系量,呢到食嘅系质,你识拣嘅
满意度: