2014-05-31
上个礼拜参加同事嘅farewell party,同事book左间私房菜,去到先知原来直头包晒成个场,好热闹好劲@@私房菜自己听就听得多,食就真系未试过。哩间私房菜主要系食西餐,虽然成班人去,我地都可以各自叫set食前菜: 烧蚝配虾刺身本身自己都唔系好食蚝,但𠮶日只蚝都几肥美,试左少少之后又几ok,只虾都算爽口沙律:黑松露parma ham沙律Parma ham 就食得多,配黑松露就真系第一次,但估唔到只味又几match!!Main course可以三拣一 ,我自己就叫咗黑毛猪扒,块扒煎得几香口,上面仲有d一粒粒嘅野,同事话系草莓沙沙,甜甜地咁另外仲有个青口意粉,个意粉都几足料,自己钟意食少少唔淋但又有少少硬嘅口感,哩度都做得到甜品我就食咗chocolate mousse同事三分亲,哩位同事喺公司做左十几年,自己虽然只系识咗佢年几,但都真系好唔舍得佢 >_<可能系间餐厅气氛都唔错,我地又book晒场够晒privacy,就可以任倾唔嬲又唔担心比人催赶人走,讲到口水都干埋!!!成个SET DINNER本身每人$350(不收加一),请埋同事都唔洗净$400
前菜: 烧蚝配虾刺身
甜品我就食咗chocolate mousse
题外话/补充资料:
𠮶晚由 7点食到10点,不停咁喺到想当年,如果我自己farewell 都想黎番哩到搞 =p