(非会员)
2006-08-08 7 浏览
又系我!上星期三去过Little Italy食完一餐对chopped salad同黑醋难以忘怀, 加上又久闻Fat Angelo's远比Little Italy出色于是就去左SOHO 0既Fat Angelo's 一早十一点就订定台,惊死好似A Little Italy咁要等位!好在去到时即昤有位,不过佢竟然俾左张近cashier 0既4人台我同我妹!0下?!台呢样野,唔系大就好架ma!位置好紧要。见佢奚唔系爆场,我地就要求换过张window sitting好在佢都肯!佢唔肯我都一于唔肯!都唔可以话佢service唔好, 只可以话佢地唔够以客为本0者!好!点菜。之前听过呢度0的set lunch好大份main dish 之外,salad 同包任食,又包餐饮同甜品收你$88, 比起之前$72 要加$26至有甜品, 抵0的!本身有想过2个人share一个set lunch不过见佢0的main dish好似好正咁, 都系试够两个啦!传闻原来属实。个包好正! 热辣辣外脆内软,点埋令我呢排好挂住0既黑醋olive oil, little italy0个0的真系要行埋一边!呢度黑醋olive oi
又系我!
上星期三去过Little Italy食完一餐
对chopped salad同黑醋难以忘怀,
于是就去左SOHO 0既Fat Angelo's

0下?!
台呢样野,唔系大就好架ma!位置好紧要。
见佢奚唔系爆场,
我地就要求换过张window sitting
好在佢都肯!佢唔肯我都一于唔肯!
都唔可以话佢service唔好,
只可以话佢地唔够以客为本0者!

好!点菜。
之前听过呢度0的set lunch好大份
main dish 之外,
salad 同包任食,又包餐饮同甜品
收你$88, 比起之前$72 要加$26至有甜品,
抵0的!
本身有想过2个人share一个set lunch
不过见佢0的main dish好似好正咁,
都系试够两个啦!

传闻原来属实。

呢度黑醋olive oil系自助的, 钟意0既成支吹晒佢都得!

个包好大,即使食到停唔到口,但系食极都仲有。
想食又怕食到太饱影响main dish同甜品0既食欲
真系苦恼

个salad有洋葱,番茄, 橄榄同生菜
olive oil同herbs 0既dressing酒上面,
此汁算是清淡,但香味却浓烈,
比起醒胃但略嫌肥腻0既caesar 酱汁,
更胜一筹。
另外,个洋葱真系非赞不可!
清甜多汁,不带丝毫苦味辣味
连dressing一起食,真系绝配!
因此,even我地后来食完main dish 好饱
都要佢加多round salad!

我是三文鱼的粉丝
于是叫了三文鱼阔面。
另外又点左个ribs, 唔想又系要bbq sauce 咁闷,
我地拣左honey mustard sauce

个阔面唔算好creamy, 但0的香草汁0岩0岩好
加埋芝士粉, yummy!
三文鱼不过不失, 大大件的都几有口感。

之前以为个ribs系一排咁上
原来系short ribs 0黎0既
佢可能一心唔想0的客食到污糟
但见到断开一节节,有0的失望
个ribs几入味,不过稍欠咬口。
根在个sauce 好美味, 有少少芥辣0既攻鼻,
又带蜜糖0既甜美
配ribs一流!

最后上甜品, tiramisu就要梗架啦
要意大利杏仁雪糕好呀,定chocolate cake好呢?
我地挣扎左一阵, 最后拣左chocolate cake

首先, 0的cake 真系唔细件
little italy 0既tiramisu 收你$78一件
呢度0既有佢一半咁大
味道两者差唔多, 都系cream cheeze好香滑
可惜酒味都不重。

choclate cake系double chocolate fudge 0个只
好rich,系出面卖紧$22-25.
朱古力fans必食.

美中不足的是餐饮
我妹饮涷奶茶固然系全盘失措
而我谂住食西餐饮热咖啡就最最稳阵啦
杯咖啡系好大,根似成个碗咁大,
不过平心而论,味道只是一般
不够香浓,有点失望。
和台一样,不是大就好的ma!
见人地张台饮涷柠茶添完又添(免费的!)
我真后悔

两个人埋单$193