2023-05-24 38 浏览
夜晚食Cafe都可以好有feel,今日放工晚上和朋友来到呢间人气cafe食晚饭,除左人气咖啡之外,仲有好多款式选择,店外装潢弥漫住一种好chill嘅氛围,好适合和朋友晚上一边食一边倾计放松下。烧虎虾带子田园沙律配柠檬油醋汁前菜点了一份虎虾带子沙律,值得一赞虎虾有煎香过,配合新鲜沙律菜感觉好清新,特别加入超甜无花果,绝对加分。手打安格斯牛肉汉堡配薯条主食方面点了一份手打安格斯牛肉汉堡配薯条,份量好多,汉堡目测超后超多料,安格斯牛肉手打,煎得十分香口,外层汉堡烤得牛油香十足又脆边。粗薯条刚刚炸起,令人食唔停口。松叶蟹肉软壳蟹饭另一份主食点了招牌松叶蟹肉软壳蟹饭,原只炸软壳蟹,十分吸引,加上秘制日式酱汁,饭粒分明,整体好match。Dirty嚟cafe当然要点杯招牌啡先,dirty是我最爱,多层丰富口感,面层绵密细致,十分推荐。Orange juice另外简单地点了一杯orange juice,估唔到系新鲜榨的,抵赞!下次夜晚一于和朋友嚟呢间cafe chill下食晚餐。

烧虎虾带子田园沙律配柠檬油醋汁

手打安格斯牛肉汉堡配薯条

松叶蟹肉软壳蟹饭

Dirty

Orange juice

下次夜晚一于和朋友嚟呢间cafe chill下食晚餐。