2017-05-01
曾经曾经觉得去Felix系一件好型既事,其实最出名都系佢个toilet,居高临下无敌靓景toilet,女厕系洗手盘侧边“望”到靓景only..但veevee望靓景就只系优待男仕喇。寻日终于去左Felix试左佢个Early Dinner 限时6:00-8:00 价钱的确优惠$468+10% 多得有 人诚意推介加book枱,长假期可以好好enjoy呢个靓景3 courses 晚餐,最后Starter拣左Scallops,Main 牛牛,甜品系Bean curd cheese mousse and Mango sauce honey icecream and berry pancake。 首先食西餐当然有面包,对于我呢d面包控,呢度既面包同牛油真心觉得超好味,法式牛油+外脆内软包,我好快就KO左两个,到Scallops煎得几香入面仲系Q软,medium rare牛牛分别用上唔同部位既牛牛同煮法,一款系外脆,另一款我估系慢煮牛牛Q软,最想讲既系甜品部份,好似好多野夹埋一齐,bean curd cheese mousse + mango sauce 整到好似煎荷包蛋咁,卖相几好但食落佢同panc
首先食西餐当然有面包,对于我呢d面包控,呢度既面包同牛油真心觉得超好味,法式牛油+外脆内软包,我好快就KO左两个,到Scallops煎得几香入面仲系Q软,medium rare牛牛分别用上唔同部位既牛牛同煮法,一款系外脆,另一款我估系慢煮牛牛Q软,最想讲既系甜品部份,好似好多野夹埋一齐,bean curd cheese mousse + mango sauce 整到好似煎荷包蛋咁,卖相几好但食落佢同pancake都有d失望呀,抵赞既反而系佢既coffee+甜品既甜品platter(半岛朱古力/瑚碟酥/cookies),真心觉得呢餐early dinner 太饱饱要食完早早去行下减肥。大满足