2022-08-15
同朋友约咗好耐先约到出黎食饭,一约到,朋友就即刻介绍呢间fusion餐厅俾我,话呢间系泰式fusion餐厅。泰西小食拼盘 $138拼盘有去骨酸辣凤爪、虾饼、泰式春卷、巴马火腿蜜瓜卷、蜜糖鸡翼、烟三文鱼卷,估唔到泰式小食拼盘入面会有巴马火腿蜜瓜卷同埋烟三文鱼卷。马拉盏炒通菜 $68平时食既马拉盏通菜用咗好多马酱,令到食落既时候味道太浓,呢个反而清清地,味道唔会太浓。芭提雅烧羊鞍配泰式青咖喱汁 $218呢个羊鞍好有惊喜,我地叫咗五成熟,一上碟已经觉得碟𩠌好靓,而且咖喱汁系啱啱煮好既,上碟既时候仲睇到佢沸腾既泡泡移动,羊鞍亦都好嫩,每一啖都食到羊既味道同嫩滑,真心推介👍🏻泰国芒果糯米饭配是日蛋糕 $108又系另一推介之作,因为我地去食既时候已经唔系芒果既季节,但芒果食落去仲好鲜甜同Juicy,另外,糯米饭都做得好出色,配合酱汁,食落真系好满足,而今次既蛋糕系Tiramisu,食落虽然无平时既Tiramisu咁浓酒香,味道偏淡,但唔会抢咗芒果糯米饭既味道。店员真系好nice,佢地会不时留意顾客需唔需要加水或收拾餐枱。
泰西小食拼盘 $138
马拉盏炒通菜 $68