2024-05-01 1360 浏览
Amo•ago 🥖系一间Fiata pizza 姐妹店🍕以烘焙面包,甜品为主🥐位于有好多人气烘焙店中环苏豪区里面。🍑SAN SEBASTIÁN 🐙🥔佢有六款Tartine,今次拣咗一款地中海feel既🌊,里面有章鱼🐙土豆🥔茴香,成个组合都好清新🍃因为佢加咗少少柠檬皮🍋洋葱粒🧅仲有唔同香料,所以一啲都吾单调,章鱼好弹牙份量多🐙同时面包好松软🥖带有少少香草味,好食吾错🍑TRADITIONAL SFOGLIATELLA🥐🍊呢款我从未喺出面见过🤭听讲因为做工好复杂,所以好少人整。佢外面似一个贝壳🐚用牛油酥皮一层层咁卷上去🧈食落去好脆,口感好似饺子皮。而面系一个比较结身香橙味Ricotta cheese 🍊食落去好清新,几好食✨️🍑RUM BABA🍰系一个正方体法国当地蛋糕。佢最出面系一层带有青柠檬🍋香味糖面,而里面就系一个好湿润蛋糕,柠檬味几突出。食到中间仲有云呢拿籽吉士酱,整体好有层次
Amo•ago 🥖
🍑SAN SEBASTIÁN 🐙🥔