3天前 0 浏览
今日有地胆带我去揾食,离开大集团嘅商场,去到一间坑口村屋嘅餐厅🤔座位唔多,好明显系做街坊生意,食饭途中见到老板同食客有讲有笑😳呢种咁有人情味嘅餐厅真系越嚟越少🙌🏻🌟Fika卡邦尼意粉 $168意粉嘅熟度掌握得恰到好处,做法相当正宗🤩酱汁浓郁滑顺,Creamy得嚟又唔会觉得腻,加埋蛋黄真心好食🥰意粉仲有碎肉同烟肉,烟肉脆脆哋唔会过硬,同埋有熏香嘅感觉,系秒赢坑口商场入面任何一间大集团餐厅🌟牛油果蟹肉脆饼 $88首先要赞就系呢个前菜好够冻❄️蟹肉量十足,鲜甜可口,牛油果主要系拎佢个口感,调配𠮶个酱系酸酸地,但系冇沙律酱咁酸咁抢味,拿捏得相当好,口感绵密,同蟹肉好协调。最后以为蟹饼上面嘅三文鱼子只系装饰,点知原来系画龙点睛、神来之笔咁重要!三文鱼子将成个口感升华咗第二个层次🔥多咗一层好突出嘅鲜甜味!绝对有惊艳到我🔥⭐️吞拿鱼他他法式多士 $138多士有四块,沾咗薄薄嘅黑醋。卖相唔错,上层系厚厚嘅吞拿鱼蓉,下层系青瓜蕃茄嘅莎莎配料。吞拿鱼蓉唔腥,鲜味都恰到好处,成个配搭好清新,系轻盈之选🥰-两个女仔唔系好肚饿,所以冇叫好多嘢食,会再突登去食多次!试埋其他意粉😚-*此乃自费食评

🌟Fika卡邦尼意粉 $168

🌟牛油果蟹肉脆饼 $88