2017-06-08
佢开咗咁耐,我都仲未去食。今日去开尖沙咀,终于有机会去试吓!食完正餐谂住过去食cheesecake,九点左右去到见到门口好多人,行过去攞位,佢会比个pager你,范围覆盖有15米,佢会同你讲大概要等几耐,叫你10分钟前返嚟。佢话要等90分钟,咁我哋就唯有去商场行吓。行咗大概一个钟头,都已经冇乜嘢行,就决定返去等。一去到问佢仲有几耐,佢就话安排座位俾我哋,可能因为啲人等等下走咗,所以最后唔洗等90分钟咁耐。佢攞位嘅时候会好细心咁问你咩名,跟住带位嘅时候会好热情咁样带返你个名,都几有美国人热情嘅感觉。一坐低,侍应就好热情问你饮唔饮水同食唔食餐包。笑容好亲切好有礼貌,抵赞!本身谂住净系去食甜品,但见佢Menu上有好多嘢食,所以最后忍唔住叫咗个Loaded Baked Potato Tots($78).一上枱个样其实冇乜特别,但系一食落去,好热,系新鲜炸起。入边有好多料,主要系薯仔同烟肉同洋葱,真系好好食!个酸忌廉酱冻冰冰,我自己觉得太冻,但系朋友话觉得冻冻地同热辣辣嘅薯宝先至有对比。餐厅会好细心咁将啲咸野同甜野分开上,佢见我哋差唔多食完个薯宝,就会问我地上得甜品未。万众期待嘅甜品终于都出嚟
一上枱个样其实冇乜特别,但系一食落去,好热,系新鲜炸起。
入边有好多料,主要系薯仔同烟肉同洋葱,真系好好食!
万众期待嘅甜品终于都出嚟啦!
朋友叫左Fresh Strawberry ($79). 我叫左30th Anniversary Chocolate Cake Cheesecake ($79).
一上黎果下吓亲,好大件。$79件,其实都几抵食。
朋友本身系一个唔特别钟意食甜品嘅人,一开头都好担心佢食两啖就唔食,但系佢食第一啖之后双眼发光,话蛋糕芝士味重但唔会太实身,见佢唔觉唔觉就食到得番两啖。而且士多啤梨大大粒,本身唔太酸既情况下仲有薄薄既糖衣,轻松食晒!不过有两旧好大既cream,朋友一野拨走左无食到
本身我好钟意食朱古力,不过好惊会得个甜字无D层次,佢有太多款朱古力蛋糕,谂左好耐又睇左阵openrice,最后决定要呢款30th Anniversary Chocolate Cake Cheesecake.
一层朱古力一层cheesecake,朱古力味好浓郁,但cheesecake就比朋友果个较为滞,不过整体黎讲都好食!
埋单$260,都值回票价,同坊间既cheesecake好明显有分别,名不虚传。
食完走果下,已经谂定要约埋多D朋友黎试Menu上面其他野食!
题外话/补充资料:
虽然见openrice话佢收11点,但系我地坐到差不多11点半都无人赶我地走,唔似香港其他餐厅咁赶收舖