2019-02-15 434 浏览
Next door cafe其实铜锣湾嘅cafe真系吾多 之前系fb见过好似几好咁所以我都尼试下啦 佢menu嘅价钱都系$200内,除咗系餐牌上面嘅食物之外仲有Chef Recommendation, 头盘佢可以拣一至三个沙律或者餐汤,而我就拣咗餐汤,𠮶一日餐汤系黑松露白菌忌廉汤我觉得都几大碗如果我饮晒成碗嘅话主菜一定唔使食一定会超饱因为佢忌廉汤所以有啲济之后我就拣左Chef Recommendation系牛腹肉MEDIUM RARE,可能因为cafe到比较细所以等一时间都有啲耐, 但系当嘢食嚟到嘅时候就觉得等咁耐都值得嘅,佢旧牛肉好淋好嫩口😍😍 不过chef recommendation嘅价钱就无写落去嘅 我谂要问个waiter先知 因为我都系埋单嘅时候先知🤭🤭我个杯系特浓朱古力,我见好少地方有特浓朱古力多数都系得牛奶朱古力饮所以我就试下,果然我嘅决定系啱, 平时饮牛奶朱古力非常之甜, 今次呢个特浓朱古力就好啲, 不过提提大家SET LUNCH 系唔包嘢饮嘅,嘢饮要散叫
Next door cafe