2022-04-06 1398 浏览
Five Guys地址:湾仔庄士敦道60号地舖一段时间冇食Five Guys喇~今次再次帮衬唔知有冇太大分别呢?Bacon Cheese Burger 🥓🍔$95虽然Five guys Burger有十五款免费toppings拣,但员工介绍其实all the way 包哂基本八款系最好食。好老实讲个人觉得Burger麻麻地唔算太特别,锡纸包住后成个包都变到湿湿地,完全无香脆口感嘅🤨,只系牛肉胜在新鲜制作唔会好干,同埋块bacon🥓够香脆好食,但性价比唔太高。Cheese Burger 🍔 $85Cheese Burger 同埋Bacon Cheese Burger既分别系后者加多块bacon🥓,而其他配料都系一样,例如番茄、生菜、洋葱、酸青瓜等等,但比较起来Cheese Burge略嫌输蚀少少,无咩太大特别😅。Five Guys shake - Peanut butter 🥜🥤$55奶昔好出色,真系有好多款自己拣。 Peanut butter奶昔唔会好甜,味道够浓够香好重花生味🤩,超岩重口味人士。薯条 - Little 🍟 $40薯条份量多到满泻,超满足。薯条超有薯仔香味,而且仲系脆脆
Five Guys
地址:湾仔庄士敦道60号地舖

Bacon Cheese Burger 🥓🍔$95

Cheese Burger 🍔 $85

薯条 - Little 🍟 $40
薯条份量多到满泻,超满足。薯条超有薯仔香味,而且仲系脆脆地粗薯条,唔系软淋淋一条薯条🍟,干身唔油腻再配上,佢哋嘅辣椒粉,辣辣地好过瘾又惹味😎,正!