2022-09-29
༺ PHI Coffee & Pancake ༻☽⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本资料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽➳ PHI Coffee & Pancake𖠚ᐝ 杂菌大虾炖饭($118) 𖠚ᐝ 士多啤梨忌廉牛角包($92)𖠚ᐝ PHI x Godiva朱古力梳乎厘($128)𖠚ᐝ 豆花咖啡($52)𖠚ᐝ 抹茶鲜奶($42)ʀᴇᴠɪsɪᴛ: ♥︎♥︎♥︎♥︎♡☽⋆.•* ¨¨¨¨¨¨¨¨¨食后感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽➳ 杂菌大虾炖饭($118) 炖饭好creamy, 食到有忌廉~影完相都喺热辣辣🥰黑松露味都好浓郁,超正!仲有好多杂菌,食到有两款菇,但大啡菇有少少硬~大虾都好大只,加埋炖饭一齐食好正🥳➳ 士多啤梨忌廉牛角包($92)超多士多啤梨嘅数量,有十几片,仲会有少少士多啤梨酱,酱汁偏甜~士多啤梨都好fresh🍓牛角包好香面包味又松脆,唔会好油腻🥐加埋士多啤梨好正🤤不过觉得忌廉嘅份量有啲多,其实唔使好多都好够味😋➳ PHI x Godiva朱古力梳乎厘($128)梳乎厘好正,但比想像中实~望落喺再松软啲,蛋香味都唔强🥹朱古力cream偏甜,同埋有Movenpick 雪糕🥰仲会跟埋
➳ PHI Coffee & Pancake
𖠚ᐝ 杂菌大虾炖饭($118)
𖠚ᐝ 士多啤梨忌廉牛角包($92)
𖠚ᐝ PHI x Godiva朱古力梳乎厘($128)
𖠚ᐝ 豆花咖啡($52)
𖠚ᐝ 抹茶鲜奶($42)
ʀᴇᴠɪsɪᴛ: ♥︎♥︎♥︎♥︎♡
➳ 杂菌大虾炖饭($118)
➳ 士多啤梨忌廉牛角包($92)
➳ PHI x Godiva朱古力梳乎厘($128)
梳乎厘好正,但比想像中实~望落喺再松软啲,蛋香味都唔强🥹朱古力cream偏甜,同埋有Movenpick 雪糕🥰仲会跟埋brownie同朱古力,Brownie好好食,淋酱以为喺朱古力,点知喺baileys,几surprise!!❤️
➳ 豆花咖啡($52)
➳ 抹茶鲜奶($42)
两杯饮品都好饮!豆花咖啡喺有豆腐花同奶,再自己淋上咖啡,好特别嘅配搭,又可以中和返咖啡嘅苦😆 抹茶鲜奶都喺好高质😚
☽⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨餐厅环境¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽
餐厅环境有好多干花,好靓~门外仲有万圣节装饰🎃好适合同朋友嚟食!