J.moon

2024-03-01 5547 浏览
旺角行街到五点半,谂住随意揾间酒吧坐低happy hour,上楼嘅「J.moon」同整座大厦完全唔同feel,一入到去别有洞天,最吸睛系天花吊满粉红波波,加埋昏暗情调粉红灯光梦幻华丽,设有露天花园,卡座梳化又有bra枱座位,都可望到bartender有型调酒,每枱都放咗盏月球灯,听住英文歌,气氛劲浪漫。本来谂住饮杯嘢顺便食啲小食,点知食落都几有惊喜,估唔到酒吧嘅食物都有咁嘅质素,所以决定喺度食埋晚餐,原来系由酒店级法籍主厨烹调,根本就系高质嘅西餐厅,转眼间已经满座,好彩我早嚟到,下次再嚟都系book定位好啲。დ𝑇ℎ𝑒 𝑡𝑤𝑒𝑙𝑣𝑒 𝑧𝑜𝑑𝑖𝑎𝑐 𝑐𝑜𝑐𝑘𝑡𝑎𝑖𝑙𝑠⊛𝑻𝒂𝒖𝒓𝒖𝒔 $𝟏𝟎𝟖衬返餐厅月亮嘅主题,以12星座命名嘅cocktails,望到隔离每枱嘅饮品都好吸引,好想试晒。我拣咗金牛座,杯边沾上话梅粉,杯里有整粒话梅,入口起初带咸,之后渗出梅酒嘅酸甜酒味,仲有青柠嘅清新,多重层次。呢杯金牛座带果香,易入口无负担,好啱女士们饮。დ𝑀𝑜𝑐𝑘𝑡𝑎𝑖𝑙𝑠 ⊛𝑷𝒉𝒐𝒆𝒏𝒊𝒙 $𝟓𝟖另一杯就拣无酒精,mocktails以行星命名,柠檬汁、苹果汁mix青瓜梳打,果香浓郁,酸酸甜甜又fresh

𝑻𝒂𝒖𝒓𝒖𝒔
დ𝑇ℎ𝑒 𝑡𝑤𝑒𝑙𝑣𝑒 𝑧𝑜𝑑𝑖𝑎𝑐 𝑐𝑜𝑐𝑘𝑡𝑎𝑖𝑙𝑠
⊛𝑻𝒂𝒖𝒓𝒖𝒔 $𝟏𝟎𝟖
დ𝑀𝑜𝑐𝑘𝑡𝑎𝑖𝑙𝑠
⊛𝑷𝒉𝒐𝒆𝒏𝒊𝒙 $𝟓𝟖
另一杯就拣无酒精,mocktails以行星命名,柠檬汁、苹果汁mix青瓜梳打,果香浓郁,酸酸甜甜又fresh。
𝑻𝒓𝒖𝒇𝒇𝒍𝒆 𝑩𝒊𝒌𝒊𝒏𝒊
დ𝐹𝑜𝑟 𝑠ℎ𝑎𝑟𝑖𝑛𝑔
⊛𝑻𝒓𝒖𝒇𝒇𝒍𝒆 𝑩𝒊𝒌𝒊𝒏𝒊 $𝟕𝟒
多士烘得香脆,一入口散发松露香气,夹有parma ham同芝士够咸香。
⊛𝑵𝒚𝒐𝒏𝒚𝒂 𝒄𝒖𝒓𝒓𝒚 𝒃𝒂𝒌𝒆𝒅 𝒃𝒆𝒆𝒇 𝒕𝒐𝒏𝒈𝒖𝒆 $𝟕𝟖
娘惹咖喱焗牛脷,用烧热铁镬奉上,上枱时仲系热辣辣冒紧烟,牛脷大片厚切,焗得好腍,咸香入味,芝士配娘惹咖喱好浓郁,充满马来西亚香料风味。
დ𝑀𝑎𝑖𝑛𝑠
⊛𝑻𝒐𝒎 𝒚𝒖𝒎 𝒍𝒐𝒃𝒔𝒕𝒆𝒓 𝒔𝒂𝒖𝒄𝒆 𝒑𝒂𝒔𝒕𝒂 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝒑𝒓𝒂𝒘𝒏𝒔 $𝟏𝟑𝟖
大虾爽口弹牙,有冬菇同车厘茄做配菜。意粉煮嘅软硬度刚好,挂汁力强,个酱汁嘅龙虾鲜味好出,好钟意融合咗冬阴功香料𠮶种酸酸嘅味道,非常之夹,愈食愈开胃。
⊛𝑨𝒏𝒈𝒖𝒔 𝒃𝒆𝒆𝒇 𝒃𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝒇𝒓𝒆𝒏𝒄𝒉 𝒇𝒓𝒊𝒆𝒔 𝒂𝒏𝒅 𝒔𝒂𝒍𝒂𝒅 $𝟏𝟓𝟖
上枱已经觉得份量十足,200g USDA Premium安格斯牛肉打成汉堡,煎得表面焦香锁住肉汁,入口Juice有嚼劲,牛味浓郁。法式面包比想像中好味㖞,烘得外脆内松软,充满牛油香,配搭芝士、番茄、生菜同沙律酱,十分滋味。薯条炸得脆,撒上调味粉,伴有沙律菜。
#J.moon
地址:旺角西洋菜南街1A-1K号百宝利商业中心4楼10-11号舖
2024-02-22
$337.5 (晚餐)
𝑻𝒂𝒖𝒓𝒖𝒔
𝑻𝒓𝒖𝒇𝒇𝒍𝒆 𝑩𝒊𝒌𝒊𝒏𝒊