2024-03-18 386 浏览
因为@alfred嘅一个post, 我就走咗嚟啦所以社交平台嘅影响力有几大呢?希望呢个post都帮到呢间餐厅再推广开去,虽则已经好多人帮衬今日我坐咗喺度个几两个钟,人流不绝。仲比我发现原来响Landmark 返工真系唔使做架!Anytime都有人排队买咖啡 好羡慕呀其实呢间分店喺黄埔都有见过,不过系过门而不入。今次系因为Alfred post左一样知道吸引到我嘅野(lump carb toast) 不论系蟹饼,蟹肉多士,蟹肉意粉 总之唔使自己拆肉嘅,我都钟意食㗎😅😂不过响另一间Cafe食过蟹肉多士配牛油果,又唔系我想像中咁好味㖞。今次呢个系蛋沙律加蟹肉,仲有啲新鲜蕃茄仔同埋青瓜粒 $68 其实系OK嘅,不过早餐食呢个又好似有点儿那过,我见所有人都都系净系嗌杯嘢饮㗎咋,顶多食件pastry ! 我咁样好似有啲过分,应该brunch先嚟食😂第一啖食佢嘅蛋沙律,真系有啲日本feel,不过又维持唔到落尾㖞其实我今朝未够9:30已经去到,呢个crab toast 要9:30后先有得食🤪唯有饮住杯咖啡先啦,结果因为太多人等到成10点先至有机会再出去买,杯咖啡已经冻晒啦(好彩都未至于唔好饮)我叫咗杯
因为@alfred嘅一个post, 我就走咗嚟啦
所以社交平台嘅影响力有几大呢?

我叫咗杯flat white !

又未至于我觉得可以再嚟食多次😗

座位都唔系太舒服,可能for 啲打工仔买外卖返上写字楼饮!

Lump  Crab  Toast
Flat  White