2008-11-18
星期日悠闲地逛太古, 到用饍时间, 决定入去FOOD COURT走一转, 开头比佢COMBO既价钱吓窒左, 闲闲地都一旧水, 但绕场一周后, 都系决定试试, 而且又唔洗等位, 叫做好彩. 但未入坐之前已经问你食咩, 望完一轮MENU后, 皆因自己唔食海鲜, 叫左个羊肉片, 女朋友就要个蒜辣鸡扒. 先黎清汤, 个汤坦白讲就唔系咁掂, 个style似人地去食炸酱面个碗汤咁, 用黎湿下口. 先黎蒜蓉炒生菜, 再黎黑椒芽菜, 味道都几好, 之后既羊肉都唔差, 但唔食得羊既朋友就可能会觉得佢"苏" (之不过, 如果你唔受得"苏", 无理由叫羊架...) 而女朋友既鸡肉都几好, 只系整得耐左少少, 始终系一个厨对成十个客. 食完埋单, 两位合共$116, 中价. 以FOOD COURT黎讲, 都算系咁.值得欣赏既地方, 系佢要黎坐住你D野食既铁板, 真系几热, 每一件𩠌入口都系热辣辣.值得商榷既地方, 系睇你既彩数, 未写呢篇文章前睇左其他既食评, 佢地对个厨既满意情度麻麻, 但我呢次去都几好, 火候足, 亦都衞生, 清理铁板, 用后抹盖等, 都几满意.值得提点(食家)既地方, 所谓COMBO,
值得提点(食家)既地方, 所谓COMBO, 其实唔系咁抵, 除非你拣CHOICE入面最贵个两样, 但咁似系为左个价钱而叫, 倒不如散叫D自己钟意食既, 仲好~